Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Αδιαβροχοποίηση και στεγανοποίηση στις κατασκευές: Όπως η μέρα με τη νύχτα! (2)







Για όλα τα υλικά αδιαβροχοποίησης και στεγανοποίησης των κατασκευών,τηλεφωνήστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


2ο μέρος

Για να πούμε ότι ένα υλικό κάνει στεγανοποίηση θα πρέπει να εκπληρώνει δύο τουλάχιστον βασικές προϋποθέσεις:

- Να έχει τη δυνατότητα να γεφυρώνει τις υπάρχουσες και τις μελλούμενες ρωγμές του υποστρώματος τουλάχιστον ως ένα εύρος 1,5mm.
 Για μεγαλύτερες ρωγμές ή ασυνέχειες όπως π.χ. είναι οι αρμοί διακοπής σκυροδέτησης ακολουθείται συνήθως μια διαφορετική, πιο εστιασμένη τεχνική.

- Να μπορεί να αντιμετωπίσει την περίπτωση του νερού κάτω από υδροστατική πίεση - οσοδήποτε μικρή και λιγότερο ή περισσότερο προσωρινή.

Σε καμία περίπτωση λοιπόν ένα υδαταπωθητικό,διαφανές υλικό,βασισμένο στη νανοτεχνολογία ή όχι, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί σε εφαρμογές για τις οποίες δεν προορίζεται.

Θα το διαπιστώσετε με τον πιο πικρό τρόπο αν εμπιστευθείτε τις τερατολογίες των τυχάρπαστων και των αδαών και το χρησιμοποιήσετε στη δική  σας ταράτσα.

Η καλλιέργεια ανεδαφικών προσδοκιών από τους εμποράκους της επιστήμης μας, τείνει να αμαυρώσει το όνομα ολόκληρου του κλάδου κι αυτό εμείς δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε, τουλάχιστον στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας.

Η αδιαβροχοποίηση χρησιμοποιείται κυρίως σε εκτεθειμένες - μη υπόγειες - κάθετες επιφάνειες, δηλαδή σε προσόψεις και τοίχους.

Τα υλικά αδιαβροχοποίησης δουλεύουν συνήθως με μοριακά φαινόμενα και παρέχουν υδροφοβισμό αυξάνοντας τη γωνία επαφής του νερού με την επιφάνεια του υπόψη υποστρώματος.

Το νερό της βροχής χτυπάει πάνω στις προστατευμένες επιφάνειες και φεύγει. Μια τέτοια μεταχείριση δεν μπορεί να γεφυρώσει ρωγμές εύρους πάνω από 0,1mm  και συνεπώς οι ρηγματωμένες επιφάνειες δεν είναι προστατευμένες από την υγρασία.

Επίσης μια τέτοια επιφανειακή επίχριση δεν μπορεί με τίποτα να προστατέψει από συνθήκες υδροστατικής πίεσης.

Όταν ακούτε για στεγανοποίηση να σκέφτεστε πράγματα όπως ασφαλτόπανα και λοιπές μεμβράνες,ελαστομερή επαλειπτικά ,τσιμεντοειδή επαλειπτικά, GCLs κλπ.


Απόδοτε ουν τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ....


Τέλος του 2ου μέρους. Διαβάστε το 1ο μέρος εδώ:

Αδιαβροχοποίηση και στεγανοποίηση στις κατασκευές: Δύο πράγματα πολύ διαφορετικά (1)

Eπίσης ίσως σας φανούν χρήσιμα και τα παρακάτω άρθρα:

Αδιαβροχοποίηση σε μάρμαρα,πέτρα,cotto,κεραμίδια,τούβλα,πλακάκια (1)



Για όλα τα υλικά αδιαβροχοποίησης και στεγανοποίησης των κατασκευών,τηλεφωνήστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου