Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Αδιαβροχοποίηση σε μάρμαρα,πέτρα,cotto,κεραμίδια,τούβλα,πλακάκια (1)







Για αδιαβροχοποίηση σε μάρμαρα,πέτρα,cotto,κεραμίδια,τούβλα,πλακάκια κλπ, βρείτε το πλέον κατάλληλο υλικό στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη (και στις καλύτερες τιμές...).



Είναι προφανές ότι κανένα υλικό αδιαβροχοποίησης δεν είναι κατάλληλο για όλα τα δομικά υλικά και γι αυτό υπάρχει τόσο μεγάλη γκάμα από την οποία πρέπει να επιλεγεί το πλέον κατάλληλο διεισδυτικό υλικό.

Στο σημείο αυτό καλό θα ήταν να ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω άρθρο: 


Αδιαβροχοποιητικά υλικά για μάρμαρα,πέτρα,σοβά,ξύλο,κεραμίδια,cotto,αρμούς πλακιδίων (1)


Χρήσιμες συμβουλές πριν ξεκινήσετε την αδιαβροχοποίηση σε μάρμαρα,πέτρα,cotto,κεραμίδια,τούβλα,πλακάκια κλπ.

1. Πάντα να κάνετε ένα τεστ σε μια μικρή περιοχή του υλικού πριν προχωρήσετε στην καθολική αδιαβροχοποίηση της επιφάνειας. 

Καμία επιφάνεια δεν είναι ίδια με την άλλη,παντού υπάρχουν διαφορές. Είναι π.χ. σχεδόν αδύνατον να βρει κανείς δυο μάρμαρα ίδια.

2. Συνιστάται θερμά να επιλέγεται αδιαβροχοποιητικά υλικά που να έχουν μια θητεία στην αγορά τουλάχιστον 10 ετών. Μη γίνεστε πεδίο πειραμάτων!

3. Η αδιαβροχοποίηση θα πρέπει να γίνεται βάσει των συνιστώμενων κλιματολογικών συνθηκών και της προτεινόμενης κατανάλωσης. Στα υλικά αυτά το πολύ δεν είναι απαραίτητα καλό!

4. Πριν ξεκινήσει η αδιαβροχοποίηση σε μάρμαρα,πέτρα,cotto,κεραμίδια,τούβλα,πλακάκια θα πρέπει πρώτα να γίνουν οι απαραίτητες δομικές επεμβάσεις όπως π.χ. αλλαγές κι επισκευές στα αρμολογήματα. 

Υπενθυμίζουμε ότι τα υλικά αυτά καλύπτουν μόνο πόρους και τριχοειδείς ρωγμές.

5. Αν υπάρχουν καινούρια αρμολογήματα θα πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον ένα μήνα για να εφαρμόσετε αδιαβροχοποιητικά υλικά. 

Τα τσιμεντομίγματα θα πρέπει να σκληρυνθούν και να στεγνώσουν πριν δεχθούν πάνω τους κάποιο υλικό.

Μάλιστα όπου υπάρχει το φαινόμενο της εξάνθησης των νέων κατασκευών - άλατα στην επιφάνεια από τα απορροφηθέντα νερά κατά τη διάρκεια της κατασκευής - εκεί  πρέπει να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του φαινομένου πριν να πάμε σε αδιαβροχοποίηση.

6. Όταν μιλάμε για παλιές εξανθήσεις εκεί θα πρέπει  πρώτα να αντιμετωπίσουμε την υγρασία στην πηγή της για να διακόψουμε την εξέλιξη του φαινομένου και μετά να πάμε σε αδιαβροχοποίηση.

 Διαφορετικά  θα δούμε ολόκληρα κομμάτια να φεύγουν από την πίεση ενκρυστάλλωσης των αλάτων.

Τέλος του 1ου μέρους. Διαβάστε το 2ο μέρος εδώ:




Για αδιαβροχοποίηση σε μάρμαρα,πέτρα,cotto,κεραμίδια,τούβλα,πλακάκια κλπ, καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη. 


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου