Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Εξωτερική θερμομόνωση / θερμοπρόσοψη για άσχετους! (1)







Για ποιοτικά υλικά εξωτερικής θερμομόνωσης / θερμοπρόσοψης σε πολύ καλές τιμές,καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Μια προσέγγιση στο θέμα που να μπορεί να την καταλάβει ένα παιδί του δημοτικού....


1. Εξωτερική θερμομόνωση ή θερμοπρόσοψη ενός σπιτιού λέμε τη θερμομόνωση των τοίχων του από την εξωτερική πλευρά. 

Φανταστείτε το θερμομονωτικό υλικό σαν ένα πανωφόρι που προστατεύει το σπίτι από τις ακραίες θερμοκρασιακές συνθήκες. 

Το χειμώνα δεν επιτρέπει στο κρύο να εισχωρήσει μέσα στο σπίτι και το καλοκαίρι κάνει το ίδιο για τη ζέστη. Αυτό σημαίνει ότι τον χειμώνα οι δαπάνες για τη θέρμανση θα είναι μειωμένες και έτσι θα έχουμε μια οικονομία σε χρήματα που είναι πολύ υπολογίσιμη. Και το καλοκαίρι θα έχουμε λιγότερα έξοδα για κλιματισμό ή αν δεν λειτουργούμε κλιματισμό στο σπίτι, θα έχουμε μειωμένη θερμοκρασία και άρα θα αισθανόμαστε πιο άνετα.

Μια εξωτερική θερμομόνωση / θερμοπρόσοψη κοστίζει γύρω στα 35-40 euro/m2 με όλα τα κόστη υπολογισμένα - υλικά,εργατικά,μεταφορές,φόροι κλπ.

Πρόκειται για μια δαπάνη αρκετά σοβαρή αλλά μπορεί να πάρει κανείς τα λεφτά του πίσω μέσα σε λίγα μόλις χρόνια από τις οικονομίες που θα έχει στους λογαριασμούς καυσίμων - αυτό λέγεται απόσβεση.

2. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν πολλές δεκάδες διαφορετικά συστήματα  εξωτερικής θερμομόνωσης / θερμοπρόσοψης,τόσα που προκαλούν στον κόσμο σύγχυση και ζάλη.

Στις περιπτώσεις αυτές ψάχνουμε για εταιρείες που μπορούν να παρέχουν κάποιες βασικές εγγυήσεις για το δικό τους σύστημα και οι καλύτερες εγγυήσεις είναι η φήμη της εταιρείας,τα χρόνια που δραστηριοποιείται στην αγορά,οι άνθρωποι που την απαρτίζουν και πρέπει να είναι καλοί γνώστες του αντικειμένου αλλά και μεταδοτικοί, καθώς επίσης και πρόθυμοι κι ευγενικοί στον χειρισμό των ερωτήσεων που δέχονται από τους υποψήφιους πελάτες.

Άλλα κριτήρια είναι η φυσική τους παρουσία μέσω των γραφείων τους ή/και των καταστημάτων τους και βέβαια η παρουσία στους στο διαδίκτυο που πρέπει να είναι ολοκληρωμένη,διαφωτιστική,κατά το δυνατόν αντικειμενική και να εμπνέει ένα αίσθημα φιλικότητας κι εμπιστοσύνης

3. Πολλοί θα ισχυριστούν ότι η εσωτερική θερμομόνωση - θερμομόνωση δηλαδή από την εσωτερική πλευρά των τοίχων - είναι προτιμότερη και πιο οικονομική. 

Πιο οικονομική,ναι! Προτιμότερη με τίποτα γιατί η εξωτερική θερμομόνωση:

- αλλάζει και ομορφαίνει την εξωτερική όψη του σπιτιού,το αναβαθμίζει αισθητικά και το προστατεύει από τις ακραίες θερμοκρασίες

- δεν μας ενοχλεί κατά τη διάρκεια των εργασιών,δεν κυκλοφορούν μαστόρια μέσα στο σπίτι για να το κάνουν γης Μαδιάμ

- δεν χάνουμε πολύτιμο,εσωτερικό  χώρο

- εκμεταλλευόμαστε την φυσική ικανότητα του τοίχου να συσσωρεύει θερμότητα και μετά το κλείσιμο της θέρμανσης να την αποδίδει σαν θερμοσυσσωρευτής.


Τέλος του 1ου μέρους! Διαβάστε το 2ο και 3ο μέρος εδώ:



Θερμοπρόσοψη - εξωτερική μόνωση για άσχετους (2)





Για ποιοτικά υλικά εξωτερικής θερμομόνωσης / θερμοπρόσοψης σε πολύ καλές τιμές,καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Ρίξτε μια ματιά και στα άρθρα αυτά για μια πιο ολοκληρωμένη ενημέρωση:


Εξωτερική μόνωση - θερμοπρόσοψη : 15 ερωταπαντήσεις



Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου