Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Εξωτερική θερμομόνωση / θερμοπρόσοψη : Τι πλεονεκτήματα θα μου δώσει; (2)










Για εξωτερική θερμομόνωση / θερμοπρόσοψη στις καλύτερες τιμές μπορείτε να μας καλείτε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Μέρος 2ο


3. Πλήρης εκμετάλλευση της  μεγάλης φυσικής θερμοχωρητικότητας των τοίχων

Η θερμοχωρητικότητα των τοίχων είναι η ικανότητά τους να αποθηκεύουν θερμότητα κατά τη θέρμανσή τους. Δρουν κατά κάποιον τρόπο σαν θερμοσυσσωρευτές.

Όταν το βράδυ κλείνουμε την θέρμανση και επομένως η εσωτερική θερμοκρασία πέφτει,αυτή η αποθηκευμένη θερμότητα αποδίδεται σιγά σιγά προς το εσωτερικό περιβάλλον μέχρι που να υπάρξει εξομοίωση των θερμοκρασιών εσωτερικού περιβάλλοντος και τοίχων.

Αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει με μια εσωτερική θερμομόνωση!


4. Αισθητικής φύσης ανανέωση των προσόψεων


Η εξωτερική θερμομόνωση / θερμοπρόσοψη είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για μια αισθητική παρέμβαση στις προσόψεις των κτιρίων ιδίως όταν αυτά είναι παλαιά και ταλαιπωρημένα, με έντονα σημάδια γήρανσης και φθοράς.

Στην περίπτωση αυτή μια αυτόνομη αισθητική παρέμβαση θα κόστιζε πολλά χρήματα και θα ήταν μια πρώτης τάξης ευκαιρία να μονωθεί παράλληλα και το σπίτι.


Οι ακρυλικοί σοβάδες που συνήθως δίνουν την τελική αισθητικά πινελιά βγαίνουν σε πάρα πολλές αποχρώσεις,ικανές να ικανοποιήσουν και τον πιο δύσκολο αρχιτέκτονα. 

Και μάλιστα μπορούν να δώσουν διαφορετική υφή που μπορεί να είναι λεία ή ανάγλυφη / αδρή και μάλιστα σε διάφορες  κοκκομετρίες για την επίτευξη διαφορετικού αισθητικού αποτελέσματος.

Κι αυτό στο σύντομο μέλλον θα αλλάξει γιατί θα υπάρχουν πολύ περισσότερες τεχνοτροπίες φινιρίσματος που θα μπορούν να οδηγούν σε εμφάνιση πέτρας τούβλου κλπ.

Κι εδώ πρέπει να προσθέσουμε και τα δεκάδες αρχιτεκτονήματα που ήδη μπορούμε να πραγματοποιήσουμε στις προσόψεις όπως π.χ. σκοτίες και άλλες αρχιτεκτονικές γλυφές, γεισώματα,κολόνες,αψιδόλιθους, κορνίζες κλπ


Τέλος του 2ου μέτους. Διαβάστε το 1ο μέρος εδώ:


Εξωτερική μόνωση / θερμοπρόσοψη : Τι πλεονεκτήματα θα μου δώσει; (1)



Για εξωτερική θερμομόνωση / θερμοπρόσοψη στις καλύτερες τιμές μπορείτε να μας καλείτε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM



Τα πνευματικά δικαιώματα των κειμένων και λοιπών επιμέρους στοιχείων ανήκουν στη Macon ΑΤΕΕ. Απαγορεύεται η ανατύπωση, αναπαραγωγή, δημοσίευση και γενικά οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλλευση ή διάδοση οποιουδήποτε στοιχείου σε έντυπη, ηλεκτρονική, ψηφιακή ή άλλη μορφή και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια της!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου