Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Εξωτερική μόνωση / θερμοπρόσοψη : Τι πλεονεκτήματα θα μου δώσει; (1)









 Η εξωτερική μόνωση / θερμοπρόσοψη είναι ένας πλεονεκτικός τρόπος για να θερμομονώσει κανείς το σπίτι του εκ των υστέρων.

 Με τα πιο απλά λόγια είναι σαν να ντύνει το σπίτι του εξωτερικά με ένα ζεστό πανωφόρι για να το προστατέψει από το κρύο - και τη ζέστη παρεμπιπτόντως.

Πριν αναλύσουμε τα πλεονεκτήματα μιας εξωτερικής μόνωσης / θερμοπρόσοψης καλό θα ήταν να ρίξτε μια ματιά στο περιεκτικό αυτό άρθρο που θα σας βοηθήσει με τον καλύτερο τρόπο να κατανοήσετε το αντικείμενο:


Εξωτερική μόνωση - θερμοπρόσοψη : 15 ερωταπαντήσεις


Πλεονεκτήματα της εξωτερικής μόνωσης / θερμοπρόσοψης


1. Μεγάλη οικονομία στο κόστος θέρμανσης και κλιματισμού

Πόσο μεγάλη;

Eξαρτάται από την πρότερη κατάσταση του σπιτιού.

 Σε ένα αμόνωτο ή κακά μονωμένο σπίτι δεν είναι απίθανο η μείωση αυτή να φθάσει στο 40%!

 Υπολογίστε ότι η απόσβεση της αρχικής σας δαπάνης θα γίνει σε 6-8 χρόνια,δηλαδή  σε λίγα χρόνια θα έχετε πάρει τα χρήματά σας πίσω και στο μέλλον θα καταγράφετε μόνο κέρδη. Καθόλου άσχημα!

Το να φεύγουν τόσα χρήματα πετώντας από τους τοίχους είναι πολύ κρίμα αν αναλογιστεί κανείς την οικονομική κρίση που βιώνουμε!

Εκμεταλλευθείτε τις υπάρχουσες επιδοτήσεις αλλά και τις ευκολίες εξόφλησης που παρέχουν οι περισσότεροι κατασκευαστές και βάλτε ένα τέλος στην άσκοπη οικονομική αιμορραγία

2 . Σχεδόν πλήρης εξάλειψη των θερμογεφυρών

Aυτό σημαίνει κατ' αρχάς ένα επιπλέον κέρδος 5-10% σε σχέση με οποιαδήποτε εσωτερική θερμομόνωση.

Αλλά το πραγματικό κέρδος θα είναι η ουσιαστική εξάλειψη του κίνδυνου για συμπυκνώσεις των εσωτερικών υδρατμών που λαμβάνουν χώρα συνήθως πάνω στις κρύες εσωτερικές επιφάνειες των θερμογεφυρών και που μπορούν να προξενήσουν βλάβες στα δομικά υλικά.

Και βέβαια σχεδόν πάντα τη συμπύκνωση την ακολουθεί η δημιουργία μούχλας,μιας μορφής μυκήτων που εμφανίζεται σε πολλά ελληνικά σπίτια.

Για τη μούχλα,τα προβλήματα που μπορεί να επιφέρει αλλά και για τους τρόπους αντιμετώπισής της μπορείτε να ενημερωθείτε στο άρθρο αυτό:



Τέλος του 1ου μέρους

Διαβάστε εδώ το 2ο και 3ο μέρος:



Εξωτερική θερμομόνωση / θερμοπρόσοψη : Τι πλεονεκτήματα θα μου δώσει; (2)

Εξωτερική μόνωση / θερμοπρόσοψη : Τι πλεονεκτήματα θα μου δώσει; (3)


Για εξωτερική μόνωση / θερμοπρόσοψη στις καλύτερες τιμές μπορείτε να μας καλείτε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.



Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 



Τα πνευματικά δικαιώματα των κειμένων και λοιπών επιμέρους στοιχείων ανήκουν στη Macon ΑΤΕΕ. Απαγορεύεται η ανατύπωση, αναπαραγωγή, δημοσίευση και γενικά οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλλευση ή διάδοση οποιουδήποτε στοιχείου σε έντυπη, ηλεκτρονική, ψηφιακή ή άλλη μορφή και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια της!




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου