Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Mπεντονιτικά waterstops / προφίλ / κορδόνια για στεγανοποίηση υπόγειων αρμών εργασίας (1)








Tα μπεντονιτικά waterstops / προφίλ / κορδόνια μπεντονίτη προορίζονται για τη στεγανοποίηση των υπόγειων αρμών εργασίας. 


Τι είναι;

Πρόκειται για προφίλ ορθογωνικά, μικρών διαστάσεων που είναι τυλιγμένα σε μορφή κουλούρας.

Οι συνήθεις διαστάσεις τους είναι :

10x15mm

10x20mm

18x24mm

αλλά πρακτικά μπορούν να βγουν σε οποιαδήποτε διάσταση.

Το υλικό της μάζας τους αποτελείται από ένα μείγμα βουτυλικού καουτσούκ που προέρχεται από ισοβουτυλένιο  και νατριούχου μπεντονίτη που είναι προϊόν ηφαιστειακής τέφρας.

ο μπεντονίτης μπαίνει για να κάνει τα προφίλ υδροδιογκώσιμα και το βουτυλικό καουτσούκ για να προσφέρει το απαραίτητο πλαίσιο  συγκράτησης.

Στη γκάμα μας υπάρχουν τα Quellmax blackstop  10x15mm και 18x24mm και το Quellmax plus 18x24mm.

Το Quellmax plus είναι ένα πατενταρισμένο, μπεντονιτικό προφίλ / κορδόνι που με μια ειδική επιφανειακή μεταχείριση μπορεί να καθυστερήσει τη διόγκωσή του έως  και 3 μέρες,πράγμα πολύτιμο αν υπάρχει περίπτωση να πέσει βροχή.

Τρόπος λειτουργίας

Τα μπεντονιτικά waterstops / κορδόνια μπεντονίτη Quellmax  μπαίνουν στους υπόγειους κατασκευαστικούς αρμούς  - δεν είναι κατάλληλα για τους αρμούς διαστολής - για να τους στεγανοποιήσουν. 

Όταν έρχονται σε επαφή με το νερό,η μάζα τους διογκώνεται και μπλοκάρει κάθε πιθανό κενό ανάμεσα στις δύο στρώσεις από μπετόν με αποτέλεσμα το νερό να είναι αδύνατον να περάσει από την άλλη πλευρά!

Τρόπος τοποθέτησης

Τα μπεντονιτικά waterstops/ κορδόνια μπεντονίτη Quellmax τοποθετούνται στο μέσο της διατομής από μπετόν και πάντως τουλάχιστον 7cm  μακριά από τα άκρα της διατομής έτσι ώστε να μην υπάρχει περίπτωση θραύσης του μπετόν στις γωνίες από  τις μεγάλες τάσεις που επιφέρει η διόγκωσή του η οποία μπορεί να φθάσει και το 500%.

H στήριξή τους γίνεται είτε με την ειδική κόλλα σε μορφή σιλικόνης, είτε με το δικτυωτό μεταλλικό προφίλ σε σχήμα Π και μπετονόκαρφα.

Τέλος του 1ου μέρους

Διαβάστε το 2ο μέρος εδώ:


Mπεντονιτικά waterstops / προφίλ / κορδόνια για στεγανοποίηση υπόγειων αρμών εργασίας (2)


Αν χρειάζεστε μπεντονιτικά waterstops / προφίλ / κορδόνια για στεγανοποίηση υπόγειων αρμών εργασίας, εμπιστευτείτε τη γερμανική ποιότητα Quellmax. Καλέστε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου