Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Mπεντονιτικά waterstops / προφίλ / κορδόνια για στεγανοποίηση υπόγειων αρμών εργασίας (2)









Συνέχεια από το 1ο μέρος που μπορείτε να διαβάσετε στο link που βρίσκεται στο τέλος αυτού του άρθρου.


Mπεντονιτικά waterstops / προφίλ / κορδόνια : πλεονεκτήματα - χαρακτηριστικά - συμβουλές


-  τα μπεντονιτικά κορδόνια / κορδόνια μπεντονίτη είναι προτιμότερα από τα συνθετικά υδροδιογκώσιμα γιατί δεν διογκώνονται απλά αλλά αλλάζουν και τη δομή τους έτσι ώστε να γεμίζουν τις όποιες μικρορωγμές και κενά που φυσιολογικά έχει το μπετόν.


- προσέξτε πάντως το θέμα της διόγκωσης και καλύψτε τα τουλάχιστον κατά 7cm από κάθε πλευρά με μπετόν. Έτσι θα αποκλείσετε την περίπτωση διάρρηξης του μπετόν στις γωνίες του.

- τα μπεντονιτικά waterstops θα αχρηστευθούν αν βρέξει και μείνουν στο νερό. Να συμβουλεύεστε το μετεωρολογικό δελτίο κι αν χρειαστεί να χρησιμοποιείτε τον τύπο Quellmax plus.

 - τα μπεντονιτικά waterstops / κορδόνια μπεντονίτη θα συνεχίσουν να κάνουν τον κύκλο συρρίκνωσης-διόγκωσης για πολλές δεκαετίες χωρίς κανένα πρόβλημα. Είναι η σύνθεση της μάζας που δεν φέρνει κόπωση στο υλικό. Δεν τίθεται θέμα γήρανσης.

- μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και όταν υπάρχει θαλασσινό νερό ή νερά με διαφορετικά περιεχόμενα σε μεταλλικά στοιχεία.

- σημαντική διόγκωση της μάζας με την πρόσληψη νερού έως και 500% που μπορεί λόγω πίεσης να καλύψει τα πιο δύσκολα κενά.

- πολύ εύκολη η εφαρμογή τους σε σχέση με αυτήν των PVC waterstops. Tοποθετούνται εύκολα με κάρφωμα ή κόλλα και ματίζονται εύκολα με μια απλή παράλληλη παράθεση λίγων εκατοστών

- απλά κατά την εφαρμογή θα πρέπει να προσέξουμε ώστε το υπόστρωμα από το παλιό μπετόν να είναι καθαρό,απαλλαγμένο από ξένα σώματα και κατά το δυνατόν επιπεδωμένο. Είναι βασικό να υπάρχει επαφή με το παλιό και το νέο μπετόν χωρίς να μεσολαβεί ξένο σώμα γιατί το waterstop θα βραχυκυκλωθεί!

Η εμπειρία μας μας έχει δείξει ότι τα μπεντονιτικά waterstops / προφίλ όταν έχουν εφαρμοσθεί προσεγμένα και σύμφωνα με τους προδιαγραφές τους είναι 100% αποτελεσματικά.

Δεν πρέπει κατά την άποψή μας να λείπουν από κανένα υπόγειο γιατί με πολύ μικρό κόστος προλαμβάνονται δυσανάλογα επώδυνες καταστάσεις


Τέλος του 2ου μέρους

Διαβάστε το 1ο μέρος εδώ:


Mπεντονιτικά waterstops / προφίλ / κορδόνια για στεγανοποίηση υπόγειων αρμών εργασίας (1)



Αν χρειάζεστε μπεντονιτικά waterstops / προφίλ / κορδόνια μπεντονίτη για στεγανοποίηση υπόγειων αρμών εργασίας, εμπιστευτείτε την γερμανική ποιότητα Quellmax.
 Καλέστε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου