Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Φθηνές / οικονομικές λύσεις για εξωτερική θερμομόνωση / θερμοπρόσοψη (2)








Για ιδέες και υλικά για φθηνές / οικονομικές λύσεις για εξωτερική θερμομόνωση / θερμοπρόσοψη,καλέστε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Ρίξτε πρώτα μια ματιά στο 1ο μέρος αυτού του άρθρου καθώς και σε ένα άρθρο-οδηγό που θα σας βοηθήσει πολύ:


Φθηνές / οικονομικές λύσεις εξωτερική μόνωση / θερμοπρόσοψη (1)



1. Tι θερμομονωτικό υλικό να χρησιμοποιήσω;

Δείτε παρακάτω μια τεχνικοοικονομική σύγκριση ανάμεσα στα πιο συνηθισμένα θερμομονωτικά υλικά που χρησιμοποιούμε σε μια εξωτερική θερμομόνωση / θερμοπρόσοψη:

Διογκωμένη πολυστερίνη vs εξηλασμένη πολυστερίνη στην εξωτερική θερμομόνωση (4)


Για φθηνές / οικονομικές λύσεις για εξωτερική θερμομόνωση / θερμοπρόσοψη τα πιο κατάλληλα υλικά είναι η απλή,λευκή διογκωμένη πολυστερίνη και το ξαδελφάκι της η γραφιτούχα.

Πάντα όμως από εγκεκριμένους προμηθευτές και πάντα μιλώντας για πιστοποιημένα για τη συγκεκριμένη χρήση προϊόντα.

Αυτά τα υλικά μας δίνουν κάτι περισσότερο για τα χρήματά μας.

Η εξηλασμένη πολυστερίνη είναι αρκετά ακριβότερη και όχι μόνο δεν προσφέρει το κάτι παραπάνω αλλά όπως θα δείτε στη συγκριτική μελέτη μας είναι υποδεέστερη από δομοφυσική άποψη για τη συγκεκριμένη χρήση.

Ο πετροβάμβακας είναι ακόμη πιο ακριβός από την εξηλασμένη πολυστερίνη αλλά έχει το μοναδικό πλεονέκτημα ότι είναι άφλεκτος και συνεπώς πιο ασφαλής, αν σας λέει κάτι αυτό.

Αυτό είναι είναι ένα σχόλιο με μεγάλη σημασία αλλά όταν μιλάμε για φθηνές / οικονομικές λύσεις για εξωτερική θερμομόνωση / θερμοπρόσοψη,το παραβλέπουμε.

Τι να επιλέξουμε ανάμεσα σε απλή,λευκή διογκωμένη πολυστερίνη και γραφιτούχα;

Είναι το ίδιο περίπου αλλά θα προτείναμε τη γραφιτούχα για να γλυτώσετε κανένα εκατοστό πάχους για το ίδιο θερμομονωτικό αποτέλεσμα - την ίδια θερμική αντίσταση. 
Είναι πιο βολικό όταν η θερμοπρόσοψη εξέχει λιγότερο από τον τοίχο.

Και τι πάχος να χρησιμοποιήσουμε;

Mιας και μπαίνετε στα έξοδα θα πρέπει να δείτε τι προβλέπει ο Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων για την κλιματική ζώνη που βρίσκεστε και να συμμορφωθείτε ανάλογα.


Για ιδέες και υλικά για φθηνές / οικονομικές λύσεις εξωτερικής θερμομόνωσης / θερμοπρόσοψης,τηλεφωνήστε μας στο 2310 428900 για να σας βοηθήσουμε με υλικά και τεχνογνωσία.

Περισσότερα όμως στο 3ο μέρος αυτού του άρθρου.



Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου