Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Κορδόνια πολυαιθυλενίου Expandafoam της Fosroc για στεγάνωση αρμών







Τα κορδόνια αφρώδους πολυαιθυλενίου Expandafoam της Fosroc χρησιμοποιούνται στη στεγάνωση αρμών για να ρυθμίζουν το πάχος του σφραγιστικού υλικού.

Για τιμές και περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη - Ελλάδα - Greece.


Tα κορδόνια  πολυαιθυλενίου με κλειστές κυψέλες χρησιμοποιούνται στους αρμούς διαστολής για τους εξής πολύ βασικούς λόγους:


1. Για να μειώσουν το βάθος της προς πλήρωση επιφάνειας έτσι ώστε να μη χαραμίζεται το σφραγιστικό υλικό που γενικά κοστίζει και ακριβά.

Εκτός από την οικονομία, η μείωση του βάθους είναι απαραίτητη και για τη σωστή λειτουργικότητα του σφραγιστικού υλικού γιατί ένα μεγάλο μέτωπο πρόσφυσης θα δημιουργούσε δυσμενείς εντατικές καταστάσεις και παράλληλα θα εμπόδιζε τις ομαλές, επαναλαμβανόμενες συστολοδιαστολές.

2. Για να εμποδίσουν την τυχόν πρόσφυση του σφραγιστικού υλικού στον πυθμένα του αρμού πράγμα που επίσης θα δημιουργούσε μια επιβαρυντική κατάσταση στο σφραγιστικό υλικό το οποίο θα είχε μέτωπο σε τρεις πλευρές με αποτέλεσμα να καταπονείται ιδιαίτερα κατά τις συστολοδιαστολής.



Διατομές

Τα κορδόνια είναι κυκλικής διατομής με πιο συνηθισμένες διαμέτρους τις 10 - 20 - 30 - 50mm.
H κυκλική διατομή προσφέρει μια ιδανική κατάσταση όσον αφορά τη διαστασιολόγηση του σφραγιστικού υλικού.


Βασικά χαρακτηριστικά του  κορδονιού αφρώδους πολυαιθυλενίου Expandafoam της Fosroc.

- πυκνότητα: 30kg/m3

- χρώμα: γκρι

- απορρόφηση νερού: σχεδόν μηδενική

- θερμοκρασιακή αντοχή: - 40 ως +60.


Να επιλέγεται διάμετρος κατά 20% περίπου μεγαλύτερη από το πλάτος του αρμού για να σφηνώνει το κορδόνι στις παρειές του αρμού με σταθερότητα.






Για κορδόνια αφρώδους πολυαιθυλενίου Expandafoam της Fosroc για στεγάνωση αρμών καλέστε μας στο 2310 428900- Θεσσαλονίκη - Ελλάδα - Greece.



Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου