Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Πρόσμικτα / βελτιωτικά σκυροδέματος: Υπερρευστοποιητές (2)








Πρόσμικτα / βελτιωτικά σκυροδέματος - υπερρευστοποιητές,στεγανωτικά μάζας, επιβραδυντές,ρευστοποιητές κλπ - στις καλύτερες τιμές μόνο στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Δείτε το πρώτο μέρος αυτού του άρθρου εδω:

Πρόσμικτα / βελτιωτικά μπετόν: Υπερρευστοποιητές (1)


Οι υπερρευστοποιητές με βάση λιγνοσουλφονικά άλατα - 1η γενιά - βγαίνουν σταδιακά από το παιχνίδι λόγω των προβλημάτων εισαγωγής υπερβολικού αέρα στο μείγμα και στην μεγάλη καθυστέρηση πήξης που προκύπτει συχνά.

Οι SMF υπερρευστοποιητές με βάση σουλφοριωμένα άλατα συμπυκνωμάτων μελαμίνης- φορμαλδεΰδης είναι καλύτεροι για ψυχρότερα κλίματα από αυτό της Ελλάδας γιατί δεν μπορούν να διατηρήσουν υψηλή κάθιση για επαρκή χρονικά διαστήματα και άρα δεν είναι κατάλληλοι για μακρινές μεταφορές. 
Μπορούν όμως κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν στη βιομηχανία προκατασκευασμένων στοιχείων όπου ο χρόνος σκυροδέτησης μετά την παραγωγή είναι σύντομος.

Οι SNF υπερρευστοποιητές με βάση σουλφοριωμένα άλατα  ναφθαλενίου- φορμαλδεΰδης /  τα πάνε καλύτερα στη διατήρηση της κάθισης,είναι φθηνότεροι από τους SMF και γι αυτό προτιμώνται στην Ελλάδα. 
Το μειονέκτημά τους είναι τα συχνά προβλήματα ασυμβατότητας με ορισμένα τσιμέντα.

Οι  PCE υπερρευστοποιητές - 3η γενιά - είναι οι νεότεροι στο παιχνίδι και οι πιο αποτελεσματικοί. 
Ρίχνουν περισσότερο από τους άλλους τον υδατοτσιμεντοσυντελεστή,κρατάνε υψηλές καθίσεις για μεγάλα διαστήματα και δεν επηρεάζουν αρνητικά την απόκτηση των αντοχών.
Απλά είναι ακριβότεροι.

Αλλά για να μη τους αδικούμε,οι PCE υπερρευστοποιητές χρειάζονται μικρότερη δοσολογία από τους υπόλοιπους για την ίδια εργασιμότητα.

Οι PCE υπερρευστοποιητές μπορούν να παράξουν πολύ υψηλής πυκνότητας αυτοσυμπυκνούμενο σκυρόδεμα, πράγμα σχεδόν αδύνατον με τις προηγούμενες γενιές.

Οι πρώτες δύο γενιές χρησιμοποιούν σαν μηχανισμό διασποράς των σωματιδίων του τσιμέντου την ηλεκτροστατική απώθηση ενώ η 3η γενιά / PCE χρησιμοποιεί τη στερεοχημική παρεμπόδιση που είναι πιο αποτελεσματικός σε σχέση με την ηλεκτροστατική απώθηση.
 Είναι ένα αποτελεσματικό φυσικό εμπόδιο στη συσσωμάτωση των κόκκων του τσιμέντου.

Διαθέτουμε SNF και PCE υπερρευστοποιητές της Fosroc όπως και όλα τα πρόσμικτα / βελτιωτικά σκυροδέματος - στεγανωτικά μάζας, επιβραδυντές,ρευστοποιητές κλπ - στις καλύτερες τιμές. 
Τηλεφωνήστε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη για περισσότερες πληροφορίες.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου