Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Ενίσχυση και σταθεροποίηση εδαφών με γεωπλέγματα Tensar








Για ενίσχυση και σταθεροποίηση εδαφών διαθέτουμε μια σειρά από τα καλύτερα γεωπλέγματα της αγοράς. 
Καλέστε μας για πληροφορίες και τιμές στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.



Ρίξτε πρώτα μια ματιά εδώ:


Γεωπλέγματα τριαξονικά Tensar TriAx για ενίσχυση και σταθεροποίηση εδαφών



Τα τριαξονικά γεωπλέγματα Tensar TriAx είναι ένα άλμα στην ενίσχυση και σταθεροποίηση των εδαφών και έρχονται να αντικαταστήσουν τα παραδοσιακά διαξονικά.

Με τα γεωπλέγματα δρούμε προληπτικά γιατί μια αστοχία στο υπόστρωμα που θα μεταδοθεί νομοτελειακά στο οδόστρωμα δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με εκ των υστέρων παρεμβάσεις από επάνω.
 Είναι χαμένη υπόθεση και γι αυτό τα γεωπλέγματα είναι απαραίτητο να ενσωματώνονται στο σχεδιασμό των δρόμων από το στάδιο της μελέτης.

Ο τρόπος εγκιβωτισμού των αδρανών της βάσης από τα τριαξονικά γεωπλέγματα είναι μοναδικός.
 Το γεώπλεγμα με την τριγωνική,τρισδιάστατη δομή του αποτρέπει τις πλαγιοκαθοδικές κινήσεις των αδρανών και ελέγχει πολύ καλύτερα τις καθιζήσεις στη βάση, με αποτέλεσμα μικρότερες παραμορφώσεις στις ασφαλτικές στρώσεις και πολλαπλασιασμό της λειτουργικής τους ζωής.

Η τριβή των αδρανών πάνω στις νευρώσεις αποθαρρύνει τις κινήσεις προς τα έξω του υποστρώματος και βοηθάει στην ανάπτυξη διατμητικών δυνάμεων με φορά προς τα μέσα που δένουν το υπόστρωμα και αυξάνουν τη φέρουσα ικανότητά του.

Η κατανομή των τάσεων στη διεπιφάνεια υποστρώματος - γεωπλέγματος γίνεται σε μεγαλύτερες επιφάνειες, κάτι σαν τον μηχανισμό λειτουργίας ενός χιονοπέδιλου.

Αυτό σημαίνει μικρότερες χρόνιες παραμορφώσεις και βλάβες.

Τα τριαξονικά γεωπλέγματα Tensar TriAx δημιουργούν μαζί με την υπόβαση μηχανικά σταθερές στρώσεις που είναι πολύ πιο άκαμπτες από τα μη εγκιβωτισμένα αδρανή.

 Έτσι έχουμε μια σταθερή και προβλέψιμη κατάσταση με εμφανώς μεγαλύτερη λειτουργική ζωή,πολλαπλάσια συχνά από τις άοπλες καταστάσεις.


Εφαρμογές

- δρόμοι ασφαλτοστρωμένοι και μη

- σιδηρόδρομοι

- αεροδρόμια και λιμάνια

- πλατφόρμες προσωρινής έδρασης βαρέων μηχανημάτων


Εγκατάσταση 

Τα τριαξονικά γεωπλέγματα Tensar TriAx πολύ απλά ξετυλίγονται πάνω στο υπόστρωμα με μια επικάλυψη ανάλογα με την περίπτωση και μετά δημιουργείται η υπόβαση με τα κατάλληλα αδρανή.


Για περισσότερες πληροφορίες πάνω στην ενίσχυση και σταθεροποίηση εδαφών με γεωπλέγματα Tensar, καλέστε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.



Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου