Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Εξοικονομώ κατ' οίκον 2018: Τρύπιος κουμπαράς τα σπίτια χωρίς εξωτερική θερμομόνωση / θερμοπρόσοψη







Η επαρκής εξωτερική θερμομόνωση / θερμοπρόσοψη  - και γενικά η η μόνωση όλου του κελύφους - είναι με διαφορά η πιο σημαντική και ανταποδοτική ενεργειακή παρέμβαση που μπορεί να κάνει κανείς για να βελτιώσει την ενεργειακή επάρκεια της κατοικίας του.

Μια εκτεταμένη αναφορά πάνω στην εξωτερική θερμομόνωση / θερμοπρόσοψη - πιο επίκαιρη από ποτέ λόγω του νέου προγράμματος " εξοικονομώ κατ' οίκον 2018 / Θεσσαλονίκη " - μπορείτε να δείτε εδώ:


Εξωτερική θερμομόνωση - θερμοπρόσοψη: Τα πάντα σε 13 ερωτήσεις


Γιατί λέμε ότι είναι τρύπιος κουμπαράς τα σπίτια χωρίς εξωτερική θερμομόνωση / θερμοπρόσοψη;

Φαντασθείτε ένα σπίτι με ακριβά, ενεργειακά κουφώματα,τα καλύτερα στην αγορά.

Τι θερμοπερατότητα έχουν τα κουφώματα αυτά;

Ενώ τα συμβατικά ξεκινούν από 5-6 W/m2 * k για μονή υάλωση,πέφτουν στα 2,5-2,8 W/m2 * k για διπλή συμβατική υάλωση τα πιο ακριβά κουφώματα πέφτουν κοντά στο 1,8-1,9 W/m2 * k το πολύ.

Αν συγκρίνουμε τα νούμερα αυτά με την απαίτηση του ΚΕΝΑΚ για 0,40 W/m2 * k στους τοίχους καταλαβαίνoυμε πόσο πιο σημαντικό είναι να εστιάσουμε στους τοίχους πρώτα και να προχωρήσουμε πριν απ' όλα σε εξωτερική θερμομόνωση / θερμοπρόσοψη.


Για τη θερμοπερατότητα έχουμε γράψει στο παρακάτω αρθράκι. 
Αλλά με απλά λόγια η θερμοπερατότητα ενός δομικού στοιχείου είναι το αντίθετο της θερμικής του αντίστασης και δείχνει πόσο εύκολα περνάει η θερμότητα μεσα από το στοιχείο αυτό. Άρα όσο μικρότερη είναι τόσο καλύτερα.
( Αν είστε από Θεσσαλονίκη καλέστε μας στο 2310 428900 ).



Να δούμε όμως και την περίπτωση αναβάθμισης των συστημάτων θέρμανσης.



Δεν υπάρχει κανένα νόημα να κάνουμε το σύστημα πιο αποδοτικό αν το σπίτι δεν μπορεί να κρατήσει μέσα τη ζέστη η οποία και ακτινοβολείται προς το εξωτερικό περιβάλλον.

Πίθος των Δαναΐδων δηλαδή.... 

Ρίχνεις στο σύστημα χρήμα με τη σέσουλα που πάει στον βρόντο για να ζεστάνει τον εξωτερικό αέρα.



Ενημερωθείτε εδώ για το καλύτερο σύστημα   εξωτερικής θερμομόνωσης / θερμοπρόσοψης που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα το Thermomaster:








 Για εξωτερική θερμομόνωση / θερμοπρόσοψη με βάση το νέο " εξοικονομώ κατ' οίκον 2018 " καλέστε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη. 




Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου