Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Μόνωση ταράτσας - στεγανοποίηση: Ανεστραμμένη ή συμβατική μόνωση; (8)







Για στεγανοποίηση και μόνωση ταράτσας σε Θεσσαλονίκη - Αθήνα - Αττική, τηλεφωνήστε μας στο 2310 428900. 
Προσεγμένη δουλειά και πολύ λογικές τιμές.


Ρίξτε πρώτα μια ματιά στο προηγούμενο μέρος αυτού του άρθρου εδώ:


Στεγανοποιήσεις - μονώσεις ταρατσών: Τι θερμομονωτικά υλικά; (7)



11. Να κάνω συμβατική ή ανεστραμμένη μόνωση; Τι πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα έχουν; Τι συμφέρει τελικά;

Ρίξτε πρώτα μια ματιά στο άρθρο αυτό που συνοψίζει αντικειμενικά τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της ανεστραμμένης μόνωσης:




Ορισμός

Ανεστραμμένη λέγεται η μόνωση μιας ταράτσας στην οποία η θερμομόνωση μπαίνει πάνω από τη στεγανοποίηση.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα θερμομονωτικό υλικό με πρακτικά μηδενική απορρόφηση υγρασίας και αυτό μπορεί να το εξασφαλίσει μόνο μια εξηλασμένη πολυστερίνη υψηλών προδιαγραφών.

Γιατί όμως να κάνουμε τη μόνωση μας ανεστραμμένη και όχι συμβατική όπως την κάναμε τόσα χρόνια;

Θα αναφέρουμε εδώ κάποια βασικά πλεονεκτήματα αλλά για μια εξονυχιστική σύγκριση και παράθεση πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων σας προτρέπουμε να διαβάσετε το ανωτέρω άρθρο.

Μετά θα μπορείτε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

Το πιο μεγάλο πλεονέκτημα της ανεστραμμένης μόνωσης λοιπόν είναι η προστασία που παρέχεται στη στεγανοποιητική μεμβράνη που μπορεί να επιμηκύνει κατά πολύ τη λειτουργική της ζωή.

Η προστασία αυτή είναι τριπλή:

α) Προστασία από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες που καταστρέφουν όλα τα οργανικά υλικά και μειώνουν πολύ τη λειτουργική τους ζωή προκαλώντας τους διάφορες μορφές γήρανσης.

β) Προστασία από δυσμενείς κλιματολογικές συνθήκες όπως βροχή, χαλάζι και βέβαια από τις συνεχείς διακυμάνσεις της θερμοκρασίας που προκαλούν κόπωση και αλλοιώσεις σε όλα γενικώς τα υλικά.

γ) Προστασία από την μηχανική καταπόνηση που προκαλεί η επίσκεψη των ανθρώπων στην ταράτσα για χίλιους δυο λόγους που μπορεί να είναι :

- συντήρηση και επισκευή

- άπλωμα ρούχων

- τίναγμα χαλιών

- επισκέψεις σε παράνομες αποθήκες κλπ.

Και ένα δεύτερο μεγάλο πλεονέκτημα είναι η βατότητα που δίνει η βαριά επικάλυψη και η οποία βατότητα μπορεί να κάνει την ταράτσα πολλαπλώς εκμεταλλεύσιμη.

Αλλά για περισσότερα πλεονεκτήματα διαβάστε το παραπάνω άρθρο που είναι από τα πιο περιεκτικά και πλήρη που υπάρχουν με θέμα την ανεστραμμένη μόνωση.


Για στεγανοποίηση και μόνωση ταράτσας - ανεστραμμένη ή συμβατική - σε Θεσσαλονίκη - Αθήνα - Αττική, τηλεφωνήστε μας στο 2310 428900.
 Προσεγμένη δουλειά και πολύ ανταγωνιστικές τιμές.


 Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου