Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Μεμβράνες κεραμοσκεπών / στέγης : Βασικές λειτουργίες (2)








Μεμβράνες κεραμοσκεπών / στέγης στις καλύτερες τιμές και σε πολύ μεγάλη γκάμα μόνο στο 2310 428900.


Δείτε εδώ το 1ο μέρος αυτού του άρθρου:

Μεμβράνες κεραμοσκεπών / στέγης : Ρόλοι - λειτουργίες (1)


2. Προσωρινή στεγανοποίηση της στέγης

Οι μεμβράνες κεραμοσκεπών προστατεύουν από το νερό το σύστημα της στέγης - θερμομόνωση,ξυλεία και λοιπά στοιχεία -  κατά τη διάρκεια των εργασιών και μέχρι να τοποθετηθεί η τελική επικάλυψη π.χ. από κεραμίδια.

Το καλοκαίρι που χτυπάει αδυσώπητα ο ήλιος, καταστρέφει τις μεμβράνες με τις υπεριώδεις και τη θερμική γήρανση και γι αυτό θα πρέπει να αφήνονται εκτεθειμένες μόνο για το άκρως απαραίτητο διάστημα.

Τον χειμώνα υπάρχει το ζήτημα των βροχών του αέρα κλπ.

Άρα δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι είναι φθηνότερο,πρέπει να έχουμε μεγάλους συντελεστές ασφάλειας.

Ο μέγιστος χρόνος έκθεσης που δίνουν οι παραγωγοί δεν ισχύει για τα δεδομένα της Ελλάδας και θα πρέπει να υπολογίζετε τον μισό.


3. Συμβολή στην αντίσταση κατά της υφαρπαγής της τελικής επικάλυψης από τον άνεμο.

Ο αέρας που φυσάει πάνω από μια στέγη προξενεί θετικές και αρνητικές πιέσεις πάνω στα στοιχεία επικάλυψης - κεραμίδια κλπ - και υπό συνθήκες μπορεί να τα ανασηκώσει και τα προξενήσει ζημιές.

Αυτό ισχύει περισσότερο στις ζώνες υψηλών ανέμων.
 Στην Ελλάδα δεν έχουμε ορίσει ακόμη τέτοιες ζώνες και άρα πρέπει να λειτουργούμε με βάση τη συλλογική εμπειρία.

Οι μεμβράνες κεραμοσκεπών βοηθάνε στη μείωση των φορτίων του ανέμου πάνω στην επικάλυψη, απορροφώντας ένα μέρος τους,ειδικά όταν η θερμομόνωση γίνεται στο οριζόντιο επίπεδο.

Η προς τα πάνω μέγιστη μετατόπιση της μεμβράνης δε πρέπει να είναι τέτοια που να της επιτρέπει να ακουμπάει στα κεραμίδια άρα η μεμβράνη θα πρέπει να είναι τεντωμένη αρκετά ώστε να αποφεύγεται αυτό το ενδεχόμενο.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι η μεμβράνη οφείλει να έχει υψηλές μηχανικές αντοχές και κυρίως αντοχή στο σχίσιμο γύρα από το καρφί.

Αυτό στη γκάμα μας σημαίνει μια προτίμηση στα βάρη από 150gr/m2 και πάνω  όταν μιλάμε για συνθετικές, αναπνέουσες μεμβράνες.

Ο στεγάς θα πρέπει να κάνει τη σωστή επιλογή παίρνοντας υπόψη τους ανέμους της περιοχής αλλά και την απόσταση των τεγίδων.


Για μεμβράνες κεραμοσκεπών / άστεγης υψηλής αξιοπιστίας σε πολύ προσγειωμένες τιμές,κάντε μας ένα τηλέφωνο στο 2310 428900.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM
 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου