Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Ίνες πολυπροπυλενίου για μπετόν: Μονόκλωνες vs fibrillated






Ίνες πολυπροπυλενίου για μπετόν,σοβάδες και κονιάματα στις καλύτερες τιμές της αγοράς μπορείτε να βρείτε στο 2310 428900.


Ρίξτε πρώτα μια ματιά στα παρακάτω άρθρα:



Ίνες πολυπροπυλενίου για μπετόν,σοβά,κονιάματα: Τιμές - κόστος (2)



Oι ίνες που διαπραγματεύεται αυτό το άρθρο είναι οι λεγόμενες μικρο-ίνες  και δεν έχουν καμιά σχέση με τις μακρο-ίνες ή δομικές ίνες πολυπροπυλενίου που διαπραγματεύεται το παρακάτω άρθρο:


Οι μικρο-ίνες  μπορεί να είναι  μονόκλωνες ή fibrillated.

 Ο ρόλος τους είναι να μειώνουν τις μικρορωγμές στα πρώιμα στάδια και δεν αντικαθιστούν ή υποκαθιστούν γενικά τα δομικά πλέγματα στις εδαφόπλακες και βέβαια σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν τον σιδηροπλισμό.

Οι  μονόκλωνες ίνες είναι αυτές που γνωρίζετε κατά πάσα πιθανότητα κι αυτό γιατί η χρήση τους είναι πολλαπλάσια από αυτή των fibrillated. 






Πρόκειται για πολύ μικρά ινίδια που έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι σχεδόν  αόρατα και συνεπώς προτιμώνται σε δάπεδα που θα βαφούν με μια απλή βαφή,σε σταμπωτά δάπεδα και σε διακοσμητικό ή αρχιτεκτονικό μπετόν.

Οι fibrillated ίνες - δικτυωτού μοτίβου - κατασκευάζονται από εξέλαση λεπτών λωρίδων πλαστικού και είναι ενωμένες σημειακά.

 Γενικά έχουν μεγαλύτερα πάχη και μήκη και χρησιμοποιούνται σε κάπως μεγαλύτερες καταναλώσεις.

Εκτός από τον έλεγχο των ρωγμών, οι fibrillated ίνες δίνουν καλύτερη αντοχή σε κρούσεις από τις μονόκλωνες,καλύτερη αντοχή σε κόπωση και γενικά δίνουν πιο ανθεκτικό μπετόν.







Οι μονόκλωνες ίνες πολυπροπυλενίου βρίσκονται πάντα σε στοκ και χρησιμοποιούνται ευρύτατα στα τεχνικά έργα.

Οι fibrillated ίνες καθώς και οι δομικές ίνες πολυπροπυλενίου μπορούν να έλθουν με παραγγελία σε λίγες ημέρες.

Διαθέτουμε κατόπιν παραγγελίας και μεταλλικές / χαλύβδινες ίνες για δάπεδα:


Για ίνες πολυπροπυλενίου - για μπετόν / σκυρόδεμα,σοβάδες και κονιάματα - στις καλύτερες τιμές της αγοράς,καλέστε μας στο 2310 428900.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου