Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Μεμβράνες κεραμοσκεπών / στέγης: Είδη - τιμές (1)






Μεμβράνες κεραμοσκεπών / στέγης σε μεγάλη γκάμα - 30 διαφορετικά είδη - και πολύ καλές τιμές,μπορείτε να βρείτε στον leader της ελληνικής αγοράς, στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη. 
Παραδίδουμε μέσω αντιπροσώπων σε όλη την Ελλάδα.


Ρίξτε πρώτα μια ματιά στα σχετικά αυτά άρθρα:

Αναπνέουσες μεμβράνες κεραμοσκεπής / στέγης: Τοποθέτηση - τιμή (2)




Τι είναι οι μεμβράνες κεραμοσκεπών / στέγης;

Φαντασθείτε ένα λεπτό αδιάβροχο ακριβώς κάτω από τα κεραμίδια που να αγκαλιάζει όλη τη στέγη και να την προστατεύει από την πιθανή είσοδο βρόχινου νερού.

Είναι λεπτά φύλλα από αδιάβροχο υλικό που διατίθενται σε ρολά πλάτους 100-150cm και μήκους 30-50m.

Ότι νερά περνάνε μέσα από τους αρμούς των κεραμιδιών συλλέγονται από τις μεμβράνες κεραμοσκεπών / στέγης και καταλήγουν μέσω της βαρύτητας στις υδρορροές.

Άρα είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει σωστή συναρμογή της μεμβράνης με την υδρορροή,πράγμα από το οποίο πάσχουμε γενικώς.


Μεμβράνες κεραμοσκεπών / στέγης: Διαφορετικά είδη

Τι να προτιμήσουμε όμως;

Τις πανίσχυρες,στιβαρές, ασφαλτικές μεμβράνες που ζυγίζουν κοντά στα 500-600gr/m2  αλλά αποτελούν φράγμα για την μετακίνηση των υδρατμών ή τις ελαφρύτερες - συνήθως γύρω στα 150 ως 200gr/m2 - αναπνέουσες / ατμοδιαπερατές που όμως αφήνουν τους υδρατμούς να περνάνε ελεύθερα από τη μάζα τους;

Όλα είναι θέμα σωστού και επαρκούς αερισμού και οι αναπνέουσες μεμβράνες έχουν το καλό ότι μας απαλλάσσουν από την υποχρέωση να δημιουργήσουμε συνθήκες αερισμού στην κάτω τους πλευρά,κάτι που είναι απαραίτητο για τις ασφαλτικές.

Θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό με τις ασφαλτικές αλλά στην πράξη δεν γίνεται και γι αυτό οι αναπνέουσες μεμβράνες έχουν ένα προβάδισμα.

Απλά θα πρέπει να χρησιμoποιούνται επαρκή βάρη,δηλαδή να μη πέφτουμε κάτω από τα 150gr/m2 και οι αντοχές τους στην έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες να είναι επαρκείς για να αποφεύγεται ο κίνδυνος της γρήγορης θερμικής γήρανσης που είναι πολύ μεγάλος στην Ελλάδα.

Περισσότερα όμως στο 2ο μέρος του άρθρου αυτού:


Μεμβράνες κεραμοσκεπών / στέγης, αναπνέουσες και ασφαλτικές σε πολύ καλές τιμές θα βρείτε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου