Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Μεταλλικές / χαλύβδινες ίνες για μπετόν: Είδη - τιμές - δοσολογία (2)






Μεταλλικές / χαλύβδινες ίνες για μπετόν (σκυρόδεμα) αλλά και ίνες πολυπροπυλενίου σε διάφορα είδη και πολύ ανταγωνιστικές τιμές, μόνο στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Ρίξτε πρώτα μια ματιά στο 1ο μέρος αυτού του άρθρου εδώ:

Μεταλλικές / χαλύβδινες ίνες για μπετόν (1)


Μεταλλικές / χαλύβδινες ίνες για μπετόν: Τα διάφορα είδη

Οι ίνες με γαντζωτά άκρα είναι οι πιο δημοφιλείς και οι περισσότερο χρησιμοποιούμενες. 
Κατάλληλες για όλες τις εφαρμογές όπως για δάπεδα και εκτοξευμένο σκυρόδεμα. 

Λόγω των άκρων τους απαιτούν μεγαλύτερη δύναμη εξόλκευσης και επίσης μεταδίδουν πολύ καλά τις τάσεις προς τις δύο πλευρές των ρωγμών.







Σε σχέση με τη συρρίκνωση είναι κάπως υποδεέστερες από τις κυματοειδείς μεταλλικές / χαλύβδινες ίνες για μπετόν αλλά από την άλλη δίνουν πολύ καλή εργασιμότητα για aspect ratios μέχρι 60.

Υπενθυμίζουμε ότι  aspect ratio μιας συγκεκριμένης μεταλλικής ίνας είναι ο λόγος των δύο κυριότερων γεωμετρικών χαρακτηριστικών της και συγκεκριμένα τους μήκους της προς τη διάμετρο της.


Παράδειγμα

Οι ίνες 80 / 60 έχουν aspect ratio 75. Διαιρούμε το 60 που είναι το μήκος σε mm δια του 80 που είναι η διάμετρος των ινών σε mm αν διαιρεθεί με το 100.

Οι ίνες με μεγάλα aspect ratios - συνήθως μεγαλύτερα του 80 - είναι φυσιολογικό να οδηγούν σε μεγαλύτερες εφελκυστικές αντοχές αλλά είναι πιο δύσκολο να διασκορπιστούν μέσα στο μπετόν και δίνουν περισσότερες πιθανότητες στο να δημιουργηθούν συσσωματώματα ινών - φαινόμενο balling.

Οι κυματοειδείς μεταλλικές / χαλύβδινες ίνες για μπετόν / σκυρόδεμα

Είναι  πιο κατάλληλες για δάπεδα χωρίς αρμούς και για δομικές επεμβάσεις γιατί απαιτούν μεγαλύτερη δύναμη εξόλκευσης,ελέγχουν καλύτερα τη συρρίκνωση και οδηγούν σε βραδύτερη απώλεια των αντοχών μετά τη ρηγμάτωση





Δοσολογία

Μια τυπική δοσολογία είναι από 15-50kg/m3 μπετόν με τις πιο συνήθεις δοσολογίες να κυμαίνονται στα 20-30kg/m3.

Οι εφελκυστικές αντοχές των συρμάτων από όπου κόβονται οι μεταλλικές / χαλύβδινες ίνες για μπετόν θέλουμε να είναι τουλάχιστον 1100MPa.


Για μεταλλικές / χαλύβδινες ίνες για μπετόν / σκυρόδεμα σε πολύ καλές τιμές μπορείτε να μας καλείτε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου