Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Επενδύσεις / καλύψεις προσόψεων - αεριζόμενες προσόψεις Swisspearl (1)






Επενδύσεις / καλύψεις προσόψεων - αεριζόμενες προσόψεις με έγχρωμες ινοπλισμένες τσιμεντοσανίδες  Swisspearl: ότι καλύτερο για την προστασία των κτιρίων.

Καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη / Greece για περισσότερες πληροφορίες.


Ρίξτε πρώτα μια ματιά εδώ:


Επενδύσεις / καλύψεις προσόψεων κτιρίων υψηλής αισθητικής αξίας


Οι έγχρωμες ινοπλισμένες τσιμεντοσανίδες  Swisspearl είναι το ιδανικό υλικό για επενδύσεις / καλύψεις προσόψεων - αεριζόμενες προσόψεις.

Δεν έχουν ούτε τις εγγενείς αδυναμίες του ξύλου που μπορεί να αλλάξει εμφάνιση μέσα στην πορεία του χρόνου,ούτε τη γυαλιστερή αρχοντοχωριατιά  του μετάλλου που δεν ταιριάζει με τις υψηλές αισθητικές απαιτήσεις των περισσότερων αρχιτεκτόνων.

Οι έγχρωμες τσιμεντοσανίδες  Swisspearl είναι μαζί υψηλή αισθητική,λειτουργικότητα,αντοχή και διάρκεια στο χρόνο,αειφορία και οικολογία,παράδοση και καινοτομία.


Τι είναι όμως οι αεριζόμενες προσόψεις;;

Είναι κάτι σαν δικέλυφες προσόψεις με ένα κενό αέρα πάχους τουλάχιστον 2cm ανάμεσα στα κελύφη.

 Ή αν θέλετε κάτι σαν θερμοπρόσοψη όπου αντί να προστατέψουμε το θερμομονωτικό υλικό που προσαρτάται πάντα στο στο εσωτερικό κέλυφος - διάβαζε τοίχο - με υαλόπλεγμα και σοβάδες, το προστατεύουμε με ένα δεύτερο κέλυφος σε μια τέτοια αποσταση που να εξασφαλίζει ένα πολύτιμο από δομοφυσική άποψη κενό αερισμού.

Στην προκειμένη περίπτωση χρησιμοποιούμε σαν δεύτερο κέλυφος τις έγχρωμες τσιμεντοσανίδες  Swisspearl, μια top επιλογή από πλευράς αισθητικής,αντοχής,λειτουργικότητας και βιωσιμότητας.

Το κενό αυτό του αέρα στις επενδύσεις / καλύψεις προσόψεων είναι που δίνει το όνομα στις αεριζόμενες προσόψεις.

Οι διαφορές πιέσεων στη βάση και στην κορυφή της επένδυσης δημιουργούν ελκυσμό,αυτό που αποκαλούμε "φαινόμενο καμινάδας" και χρησιμοποιούμε συχνά για τον φυσικό αερισμό των κατοικιών.

Η κίνηση του αέρα αμβλύνει τα θερμικά φορτία και απομακρύνει τους υδρατμούς πριν δημιουργηθούν συνθήκες συσσώρευσης και συμπύκνωσης.

Κάτι παρόμοιο δηλαδή με τις στέγες όπου πρέπει να εξασφαλίζουμε  κυκλοφορία  αέρα μεταξύ γείσων και κορφιά στην πάνω πλευρά των μεμβρανών κεραμοσκεπών.

Το καλοκαίρι τόσο η μερική ανάκλαση της ηλιακής ακτινοβολίας από τις επενδύσεις / καλύψεις προσόψεων όσο και ο φυσικός δροσισμός από την κίνηση του αέρα μέσα στο κενό αερισμού μειώνουν τα θερμικά φορτία - σε συνδυασμό εννοείται με τη θερμομόνωση - που πλήττουν τα κτίρια και βέβαια και το κόστος του κλιματισμού.

Το χειμώνα δε, ο αέρας μέσα στο κενό αερισμού κινείται με μικρότερη ταχύτητα και είναι πιο προστατευμένος από τον εξωτερικό, συνδράμοντας έτσι στη θερμομόνωση του κτιρίου.

Συνέχεια στο 2ο μέρος

Επενδύσεις / καλύψεις προσόψεων - αεριζόμενες προσόψεις Swisspearl στις καλύτερες τιμές μόνο στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη - Greece.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου