Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Εξωτερική θερμομόνωση / θερμοπρόσοψη: 4 συμβουλές για να γλυτώσετε χρήματα! (2)






Για  εξωτερική θερμομόνωση / θερμοπρόσοψη σε οικονομικές τιμές,καλέστε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Ρίξτε εδώ μια ματιά στο 1ο μέρος αυτού του άρθρου:


Θερμοπρόσοψη / εξωτερική μόνωση: 2 συμβουλές για να γλυτώσετε χρήματα! (1)



3. Στα ούπα / στηρίγματα θερμοπρόσοψης,στα γωνιόκρανα προστασίας των εξωτερικών γωνιών,στα γωνιόκρανα με νεροσταλλάκτη για τα παράθυρα και τα μπαλκόνια,στα προφίλ σύνδεσης παραθύρων και στους οδηγούς εκκίνησης / βάσης δεν χωράνε επίσης οικονομίες,δεν υπάρχει νόημα.

Απλά πρέπει να τσεκάρετε ότι θα μπουν, γιατί αλλιώς το πιθανότερο να υπάρχουν προβλήματα δεδομένου ότι τα προβλήματα στην εξωτερική θερμομόνωση / θερμοπρόσοψη ξεκινούν πάντα από τις συναρμογές και τις πιο μικρές λεπτομέρειες.

4. Όσον αφορά την κόλλα των θερμομονωτικών πλακών που χρησιμοποιείται συνήθως και για τη δημιουργία της στρώσης βάσης με τον εγκιβωτισμό του υαλοπλέγματος,εδώ το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε ένα υλικό σε μορφή σκόνης και όχι έτοιμης πάστας.

Τα υλικά σε μορφή πάστας για τη συγκεκριμένη χρήση ανεβάζουν το κόστος χωρίς να προσφέρουν κάτι το ιδιαίτερο.

5.  Είναι διαφορετική η περίπτωση του τελικού σοβά όπου τα παστώδη υλικά είναι επιθυμητά γιατί είναι πιο ελαστικά και πιο στεγανά σε σχέση με τους συνηθισμένους άκαμπτους σοβάδες που πωλούνται σε μορφή σκόνης σε σακιά.

Οι τελικοί σοβάδες δίνουν προστασία έναντι της διείσδυσης υγρασίας και είναι σημαντικό να μπορούν να είναι εύκαμπτοι και να μη ρηγματώνουν από τις συστολοδιαστολές που προκαλούν οι αλλαγές της θερμοκρασίας περιβάλλοντος αλλά και οι μετακινήσεις υποστρώματος,ιδιαίτερα όταν το θερμομονωτικό υλικό είναι εξηλασμένη πολυστερίνη.

Επιλέξτε ακρυλικούς σοβάδες αν η θερμομόνωση σας έχει γίνει με πολυστερίνη και σιλικονούχους σοβάδες αν έχει γίνει με πετροβάμβακα.

Επιλέξτε παλ αποχρώσεις που είναι και φθηνότερες λόγω των λιγότερων χρωστικών που απαιτούν αλλά και λόγω των μικρότερων επιβαρύνσεων που δέχονται από πλευράς ηλιακής ακτινοβολίας σε σχέση με τις σκουρότερες.

Τέλος όσον αφορά το κόστος εφαρμογής, πάρτε προσφορές από 3 καλές εταιρείες και βέβαια όχι τυχάρπαστους και αλεξιπτωτιστές για να μη πάει στράφι η όλη επένδυση ( πολύ συνηθισμένο το σενάριο).


Για  εξωτερική θερμομόνωση / θερμοπρόσοψη σε οικονομικές τιμές,τηλεφωνήστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.



Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου