Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Έτοιμοι σοβάδες θερμοπρόσοψης / εξωτερικής θερμομόνωσης (1)







Οι έτοιμοι σοβάδες θερμοπρόσοψης / εξωτερικής θερμομόνωσης αποτελούν το τελικό στάδιο ενός συστήματος ETICS.

Ρίξτε μια ματιά στα επιβοηθητικά αυτά άρθρα:



Εξωτερική μόνωση - θερμοπρόσοψη : 15 ερωταπαντήσεις




Υπάρχουν δύο βασικά είδη από έτοιμους σοβάδες θερμοπρόσοψης / εξωτερικής μόνωσης: οι τσιμεντοειδείς σε μορφή σκόνης που είναι άκαμπτοι και οι οργανικοί σε μορφή πάστας που διαθέτουν ευκαμψία.

Οι πρώτοι χρησιμοποιούνται περισσότερο στις περιπτώσεις που μας ενδιαφέρει πολύ η διαπνοή των τοίχων και είναι πιο λογικό να συνδυάζονται με πετροβάμβακα σαν θερμομονωτικό υλικό. Έχουν όμως πολλά μειονεκτήματα έναντι των οργανικών - στεγανότητα,ευκαμψία κλπ.

Οι έτοιμοι οργανικοί σοβάδες θερμοπρόσοψης / εξωτερικής θερμομόνωσης είναι πιο ελαστικοί αλλά λιγότερο ατμοδιαπερατοί αν και όπως θα δείτε στο 3ο link υπάρχουν διαβαθμίσεις ως προς αυτό.

Εκείνο που πρέπει να αποφεύγουμε δια ροπάλου είναι να χρησιμοποιούμε in situ / επί τόπου παραγόμενους σοβάδες - που απέχουν πολύ από τις ελάχιστες απαιτήσεις - για να κάνουμε μια κακώς εννοούμενη οικονομία.


Τι μας ενδιαφέρει κυρίως στους έτοιμους σοβάδες θερμοπρόσοψης / εξωτερικής μόνωσης; Με ποια κριτήρια θα κάνουμε την επιλογή μας;

1. Τιμές 

Οι σιλικονούχοι σοβάδες είναι οι πιο ακριβοί γιατί υπερτερούν στη στεγανότητα και στην ικανότητα αυτοκαθαρισμού και επιπλέον έχουν καλύτερη ατμοδιαπερατότητα από τους δημοφιλέστατους ακρυλικού.

Οι τιμές τους είναι κατά 30% ακριβότερες από τους ακρυλικούς, έτοιμους σοβάδες θερμοπρόσοψης / εξωτερικής θερμομόνωσης και κατά 250-300% ακριβότεροι από τους τσιμεντοειδείς.

Θα τους πληρώσουμε αν κι εφόσον τα πλεονεκτήματά τους είναι άκρως επιθυμητά για τη δεδομένη κατασκευή.

Προσέξτε: Αν πάρουμε υπόψη και το κόστος της προστατευτικής βαφής που χρειάζονται οι τσιμεντοειδείς σοβάδες τότε οι ακρυλικοί προβάλλουν σαν η πιο οικονομικά συμφέρουσα λύση.

Τέλος του 1ου μέρους.


Έτοιμοι σοβάδες θερμοπρόσοψης / εξωτερικής θερμομόνωσης στις καλύτερες τιμές της σγοράς μόνο στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – ΜΒΑ – DipM



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου