Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Υαλοπλέγματα GlasGrid κατά της ανακλαστικής ρηγμάτωσης σε ασφαλτοσκυρόδεμα οδοστρωμάτων







Ανακλαστική ρηγμάτωση στα οδοστρώματα είναι η ρηγμάτωση που μεταδίδεται από την υπάρχουσα στρώση ασφαλτοσκυροδέματος στην καινούρια στρώση συντήρησης.

Οι ρωγμές στο παλιό ασφαλτοσκυρόδεμα δημιουργούνται από την κυκλοφορία των οχημάτων και ιδιαίτερα των βαριών,από την ηλικιακή σκλήρυνση του υλικού και από περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως οι εναλλαγές της θερμοκρασίας. 

Παίζει πάντα ρόλο και ο κακός σχεδιασμός και εκτέλεση του έργου και βέβαια η εγγενής χαμηλή εφελκυστική αντοχή του.

Τα νερά της βροχής επιτείνουν το πρόβλημα με τη διαβρωτική τους δράση και την παγοποίηση.

Τα υαλοπλέγματα GlasGrid είναι πλέγματα από ίνες υάλου σε διάφορα βάρη και εφελκυστικές αντοχές που χρησιμοποιούνται κάτω από τις καινούριες στρώσεις ασφαλτοσκυροδέματος συντήρησης στα οδοστρώματα για να απομονώνουν τις παλιές ρωγμές από τη νέα επίστρωση.

Με άλλα λόγια για να αποτρέπουν την ανακλαστική ρηγμάτωση της στρώσης συντήρησης και να επιμηκύνουν το χρόνο λειτουργικής ζωής της ως και 3 φορές περισσότερο.

Μια άλλη περίπτωση θα ήταν να ρίξουμε το κόστος και το οικολογικό αποτύπωμα της επέμβασης μειώνοντας το πάχος της στρώσης συντήρησης από ασφαλτοσκυρόδεμα για την ίδια λειτουργική ζωή με τη συμβατική τοποθέτηση.

Τα υαλοπλέγματα οδοστρωσίας GlasGrid είναι η κρυμμένη δύναμη κάτω από την άσφαλτο των δρόμων. Είναι σχεδιασμένα για να σπάνε τον φαύλο κύκλο της καταστροφής του οδοστρώματος.

Παίρνουν τις τάσεις από τις ρωγμές και τις αποσβένουν με διάχυση τους στο ευρύτερο πεδίο. Καθυστερούν την εμφάνιση ανακλαστικής ρηγμάτωσης και μειώνουν το εύρος της.

Μερικά βασικά πλεονεκτήματα των υαλοπλεγμάτων οδοστρωσίας  GlasGrid

- πιο δυνατά από τον χάλυβα

- μείωση του κόστους συντήρησης οδοστρωμάτων

- μεγάλη μείωση της ανακλαστικής ρηγμάτωσης

- επιδιόρθωση έντονα ρηγματωμένων οδοστρωμάτων και καθυστέρηση της ολικής επανακατασκευής τους

- αυξάνουν τη λειτουργική ζωή σε δρόμους,αεροδρόμια και πάρκινγκ

- η ανοιχτή δομή τους επιτρέπει τη μηχανική σύμπλεξη της παλιάς με τη νέα στρώση


Για υαλοπλέγματα κατά της ανακλαστικής ρηγμάτωσης σε ασφαλτοσκυρόδεμα οδοστρωμάτων, καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός -ΜΒΑ - DipM



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου