Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Πολυεστέρες και fiberglass για επισκευές σε σκάφη - μηχανήματα: Τρόπος / οδηγίες χρήσης - τιμές (2)







Συνέχεια από το 1ο μέρος:

Πολυεστέρας για επισκευές σε βάρκες,αυτοκίνητα κλπ : Τιμές - τρόπος εφαρμογής (1)


Επειδή ο πολυεστέρας μένει σε ρευστή κατάσταση για 15'-20' και μετά αρχίζει να τζελάρει - αυτό παίζει και λίγο με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος  - θα πρέπει να αναμιγνύονται μόνο μικρές ποσότητες για να προλαβαίνουν να δουλευτούν με τον σωστό τρόπο.

Ιδανική θερμοκρασία οι 20 βαθμοί και ιδανική σχετική υγρασία όχι πάνω από 60%.

Είναι θεμελιώδους σημασίας να γίνει σωστά η προετοιμασία του υποστρώματος: καθαρισμός από ρύπους,σαθρά και ξένα σώματα. Γυαλοχαρτάρισμα όπου πρέπει και στεγνές επιφάνειες.

Παρά πόδας όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ και βοηθητικά όπως πινέλα,διαλυτικά,ρολάκια,καθαριστικά κλπ.
 Κάθε τι απαραίτητο θα το προμηθευτείτε από τα εξειδικευμένα καταστήματα  πώλησης.

Πολυεστερικοί ή εποξειδικοί στόκοι θα χρησιμοποιηθούν για εξισώσεις,γεμίσματα,αποκαταστάσεις διατομών και ετοιμασία επίπεδης επιφάνειας.

Ο πολυεστέρας επαλείφεται στην επιφάνεια με ένα πινέλο ή με το κατάλληλο ρολό ανάλογα με την περίπτωση. Η πίεση πρέπει να είναι σταθερή και ομοιόμορφη

Ακολουθεί η εφαρμογή του πρώτου στρώματος υαλοϋφάσματος / fiberglass - πανί αποκαλείται στη γλώσσα των εφαρμογέων.

Εφαρμόζεται αμέσως μια δεύτερη στρώση πολυεστέρα υγρό σε υγρό.

 Το fiberglass - υαλοπίλημα ή κάποιο υαλούφασμα - στρώνεται με πινέλο ή με το ειδικό μεταλλικό ρολάκι  - για μεγαλύτερες και πιο επαγγελματικές δουλειές - για να δίνει πιο συμπαγή διατομή,να υπάρχει καλύτερη εκμετάλλευση του πολυεστέρα και να απομακρύνεται ο τυχόν εγκλεισθείς αέρας.

Είναι μια διαδικαδσία που μπορεί να επαναληφθεί 2-3 φορές ακόμη μέχρι να επιτευχθεί το ζητούμενο πάχος διατομής.

Για αποφυγή ανάπτυξης υψηλών θερμοκρασιών στο αντικείμενο θα πρέπει να προσέχουμε ποσότητα πολυεστέρα,ποσότητα καταλύτη και θερμοκρασίες περιβάλλοντος.

Πολύ προσοχή όταν δουλεύουμε με τόσο επικίνδυνα υλικά! Δεν τρώμε,δεν πίνουμε,δεν καπνίζουμε,δουλεύουμε σε καλά αεριζόμενο χώρο και παίρνουμε όλα τα μέτρα ασφαλείας που θα μας υποδειχθούν.

Για πολυεστέρες και fiberglass για επισκευές σε σκάφη - μηχανήματα κλπ σε μεγάλη ποικιλία και καλές τιμές,καλέστε στο 2310 428900 Θεσσαλονίκη. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός -ΜΒΑ - DipM





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου