Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Υφάσματα και ελάσματα από ανθρακονήματα για στατικές ενισχύσεις δομικών στοιχείων από μπετόν (2)






Στο προηγούμενο μέρος μιλήσαμε για τα υφάσματα από ανθρακονήματα ή ανθρακοϋφάσματα για  στατικές ενισχύσεις δομικών στοιχείων από μπετόν:

Υφάσματα και ελάσματα από ανθρακονήματα για στατικές ενισχύσεις / αποκαταστάσεις (1)


Εδώ θα μιλήσουμε για τα  ελάσματα  από ανθρακονήματα.

Πρόκειται για σύνθετα ελάσματα που αποτελούνται από ίνες άνθρακα τοποθετημένες μέσα σε μια μήτρα από ρητίνη,συνήθως εποξειδική.

Χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για την ενίσχυση φερόντων στοιχείων σε κατασκευές από οπλισμένο μπετόν.

Έχουν μικρό ίδιο βάρος,υψηλό μέτρο ελαστικότητας και εξαίρετες μηχανικές αντοχές - πολλαπλάσια αντοχή σε εφελκυσμό σε σχέση με τον χάλυβα . 

Δεν διαβρώνονται,αντέχουν στα αλκάλια και έχουν υψηλή αντοχή σε κόπωση και γήρανση.

Διατίθενται σε ρολά μεγάλου μήκους με αποτέλεσμα να μη χρειάζονται ματίσεις. Υπάρχουν διάφορα πλάτη και πάχη με το συνηθέστερο προϊόν να είναι το 50mm x 1.2mm. 
Κόβονται και τοποθετούνται πολύ εύκολα.

Aπό πλευράς μέτρου ελαστικότητας,επίσης υπάρχουν διάφορες επιλογές αλλά ο συνηθέστερος τύπος των προϊόντων μας έχει μέτρο ελαστικότητας 165 GPa.

Σύνηθες πεδίο εφαρμογής

Τα ελάσματα από ανθρακονήματα ή ανθρακοελάσματα χρησιμοποιούνται με επικολλητό τρόπο για την καμπτική ενίσχυση και την αύξηση της φέρουσας ικανότητας στοιχείων από οπλισμένο μπετόν. 

Τοποθετούνται με ειδική εποξειδική κόλλα στα εφελκυόμενα τμήματα των δομικών  στοιχείων. Η κόλλα είναι ουσιαστικά το μέσο μεταβίβασης των τάσεων από τα δομικά στοιχεία προς τα ανθρακοελάσματα.





Για την ορθή εφαρμογή των ανθρακοελασμάτων θα σας υποδείξουμε το πλησιέστερο σ' εσάς τεχνικό γραφείο που έχει την κατάλληλη τεχνογνωσία και εμπειρία για συναφείς επεμβάσεις.

Για υφάσματα και ελάσματα από ανθρακονήματα για στατικές ενισχύσεις δομικών στοιχείων από μπετόν σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές,καλέστε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Ρίξτε επίσης μια ματιά κι εδώ:


Ελάσματα από ανθρακονήματα για επισκευές σε δομικά στοιχεία από μπετόν (1)



Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου