Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Επισκευαστικά,τσιμεντοειδή κονιάματα για στεγανοποιήσεις (1)







Τα επισκευαστικά κονιάματα χρησιμοποιούνται στις στεγανοποιήσεις για την προετοιμασία των επιφανειών πριν  εφαρμοστούν τα επαλειφόμενα τσιμεντοειδή:

Τσιμεντοειδή στεγανωτικά Γαλλίας Kristo: Επαλειπτικό ενός συστατικού Kristeau (2)


Αυτά βέβαια μόνο εν ξηρώ γιατί αν υπάρχει παράλληλα διείσδυση νερού τότε χρησιμοποιούνται ακαριαίας πήξης κονιάματα για άμεση αναχαίτιση του νερού:



Τα επισκευαστικά κονιάματα διατίθενται σε μια μεγάλη γκάμα από τιμές και ποιότητες και είναι πολύ κοντόφθαλμο να κάνει κανείς τον έξυπνο με εκπτώσεις στην ποιότητά τους.
 Είναι ακριβές αυτές οι επεμβάσεις και μπορεί κανείς να χάσει δυσανάλογα πολλά χρήματα.

Τι πρέπει να προσέχετε όταν επιλέγετε τσιμεντοειδή επισκευαστικά κονιάματα για προετοιμασία πριν από τις στεγανοποιήσεις:


1. Πρέπει να είναι αντισυρρικνωτικά, δηλαδή να μη ρηγματώνονται κατά την πήξη τους όπως τα κοινά,επί τόπου παραγόμενα κονιάματα. Άρα θα πρέπει να έχουν μέσα τους διάφορα πολυμερή και ίνες.

2. Θα πρέπει να είναι στεγανά στη μάζα τους.

3. Θα πρέπει να είναι αρκετά ταχύπηκτα για να μη καθυστερεί η εκτέλεση των εργασιών.

4. Επίσης να εφαρμόζονται σε λίγες στρώσεις μεγάλου πάχους και όχι σε πολλές μικρού για να αποφεύγεται ομοίως η καθυστέρηση των εργασιών.

5. Θα πρέπει να είναι κλάσης R3 ή R4 όταν έχουμε επεμβάσεις σε οπλισμένο μπετόν,δηλαδή θα πρέπει να έχουν μεγάλη αντοχή σε θλίψη.

6. Θα πρέπει να έχουν αντοχή σε θαλασσινό νερό και θειούχες ενώσεις.


Συνιστούμε τη χρήση του γαλλικού υλικού Kristolithe σε ανάλογες περιπτώσεις.

Δείτε εδώ τον ορθό τρόπο εφαρμογής τους:


Για επισκευαστικά,τσιμεντοειδή κονιάματα υψηλής τεχνολογίας για στεγανοποιήσεις,καλέστε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.



Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου