Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Στεγανοποίηση στο σπίτι: λύσεις για όλους σε επίπεδο do-it-yourself - υγρασία εσωτερικών τοίχων (2)






Όταν έχουμε υγρασία στους εσωτερικούς τοίχους και όχι στους εξωτερικούς θα πρέπει να αναζητήσουμε τα αίτια στο εσωτερικό του σπιτιού.

Πρώτα απ' όλα θα πρέπει να αποκλείσουμε την περίπτωση βλάβης του υδραυλικού δικτύου. 

Μετά θα πρέπει να ψάξουμε τους κύριους ύποπτους: πρώτα το μπάνιο και ύστερα την κουζίνα,τα μέρη δηλαδή όπου υπάρχει νερό.

Όταν ο εσωτερικός τοίχος συνορεύει με κάποιο από αυτά τα υγρά δωμάτια υπάρχει ισχυρότατη ένδειξη για την προέλευση της υγρασίας.

Αν η εκδήλωση της υγρασίας γίνεται σε ένα ύψος 50-60cm από το δάπεδο θα πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας στο σιλικονάρισμα της μπανιέρας.

Πιθανότατα δεν υπάρχει σιλικόνη στη συναρμογή μπανιέρας - τοίχου ή αν υπάρχει δεν έχει γίνει σωστά ή έχει καταστραφεί με το χρόνο. 

Ρίξτε μια ματιά εδώ:

Στεγανοποίηση με σιλικόνη σε μπάνια



Παραπάνω περιγράφεται ο σωστός τρόπος για μια αξιόπιστη και μακροπρόθεσμη σφράγιση της συναρμογής αυτής.

Αν η υγρασία εκδηλώνεται στη βάση του τοίχου το πιθανότερο είναι να υπάρχει πρόβλημα στην αποστράγγιση της μπανιέρας με κάποια μη στεγανή συναρμογή.

 Στην περίπτωση αυτή χρειάζεται υδραυλικός που θα αφαιρέσει μερικά πλακάκια και θα επιδιορθώσει την βλάβη. Περίπτωση ούτε συνηθισμένη αλλά ούτε και σπάνια.

Στους εσωτερικούς τοίχους δεν έχουμε συνήθως υγροποιήσεις από συμπυκνώσεις ενώ την περίπτωση των υπόγειων και ισόγειων χώρων θα τη δούμε χωριστά.

Για προβλήματα στεγανοποίησης στο σπίτι,καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου