Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Στεγανοποίηση στο σπίτι: λύσεις do-it-yourself για όλους: Υγρασία στο ταβάνι (5)







Ένα συνηθισμένο τίμημα του να μένεις σε ρετιρέ είναι ότι έχεις να αντιμετωπίσεις τα καπρίτσια του καιρού και της βροχής πιο συγκεκριμένα.

Χαμηλές κλίσεις της ταράτσας,ελλιπής ή ανύπαρκτη στεγανοποίηση,κατασκευαστικά λάθη στις απορροές κλπ μπορεί να επιτρέπουν συσσώρευση των νερών της βροχής για μεγάλα χρονικά διαστήματα. 

Η καλή αποστράγγιση είναι μισή στεγανοποίηση όπως τονίζουμε συνεχώς.

Όταν το νερό μένει κάπου για πολλές ώρες είναι επόμενο να βρει κάποιες κερκόπορτες και να εισχωρήσει προς τα κάτω. Αν είναι αρκετό θα φθάσει στο ταβάνι και θα εκδηλωθεί εσωτερικά.

Σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να δράσετε γρήγορα και να κάνετε μια εξωτερική στεγανοποιητική επέμβαση. Απλά πρώτα βεβαιωθείτε ότι η προέλευση είναι όντως εξωτερική και δεν μιλάμε για προϊόν συμπύκνωσης.

Αυτό είναι σχετικά εύκολο γιατί το νερό που διασχίζει την πλάκα φουσκώνει τα χρώματα και τα επιχρίσματα και μεταφέρει μαζί του και άλατα που εναποθέτει επιφανειακά σχηματίζοντας χαρακτηριστικά λευκοκίτρινα δαχτυλίδια στο ταβάνι.

Το καλύτερο βέβαια είναι να φωνάξετε έναν ειδικό και να του αναθέσετε τη δουλειά ξενοιάζοντας.

Το κακό  είναι ότι οι ειδικοί είναι λίγοι ενώ οι "ειδικοί" βρίθουν.

Αν το ταμείον είναι μείον μπορείτε να αντιμετωπίσετε το ζήτημα εκ των ενόντων με την προϋπόθεση ότι δεν χρειάζεται κάτι ριζικό όπως π.χ. διόρθωση κλίσεων.

Υπάρχουν ελαστομερή, επαλειφόμενα στεγανοποιητικά υλικά που εφαρμόζονται σχετικά εύκολα και μπορούν να δώσουν λύσεις ορίζοντα πενταετίας

Ελαστομερή μονωτικά - στεγανωτικά - στεγανοποιητικά υλικά ταρατσών


Υπάρχουν επίσης και τα αυτοκόλλητα ασφαλτόπανα που δεν χρειάζονται φλόγιστρο και είναι πιο αξιόπιστη λύση:



Αν χρειαστείτε συμβουλές για τη στεγανοποίηση του σπιτιού σας,καλέστε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – ΜΒΑ – DipM



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου