Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Μεμβράνες κεραμοσκεπών: Χρήση - είδη - τοποθέτηση - τιμές







Οι μεμβράνες κεραμοσκεπών είναι λεπτά,στεγανά φύλλα σε μορφή ρολού που μπαίνουν κάτω από τα κεραμίδια για να συλλέγουν τυχόν νερά που περνάνε μέσα από τους αρμούς τους και να τα οδηγούν στις υδρορροές.

Με άλλα λόγια η κύρια χρήση για τις μεμβράνες κεραμοσκεπών είναι να λειτουργούν σαν μια δεύτερη ζώνη άμυνας κατά του νερού. Αν δεν μπουν, το σύστημα της στέγης θα μείνει εκτεθειμένο στα νερά που περνάνε μέσα από τις επικαλύψεις των κεραμιδιών με τη βοήθεια και του ανέμου.



Ποια είναι τα κυριότερα είδη τους;;

1. Οι ασφαλτικές μεμβράνες κεραμοσκεπών

2. Οι αναπνέουσες

Μια σύγκρισή τους μπορείτε να δείτε εδώ:


Στέγες / κεραμοσκεπές: Ασφαλτικές μεμβράνες vs αναπνέουσες (1)


Οι ασφαλτικές μεμβράνες κεραμοσκεπών βρίσκονται σε υποχώρηση σε σχέση με τις αναπνέουσες από τότε που οι τελευταίες πωλούνται σε πολύ χαμηλότερες τιμές σε σχέση με το παρελθόν. 

Καλό είναι να ρίξτε μια ματιά στο άρθρο αυτό που αναλύει διεξοδικά τις αναπνέουσες μεμβράνες:


Τοποθέτηση

Οι μεμβράνες κεραμοσκεπών πρέπει να μπαίνουν αμέσως κάτω από τα κεραμίδια και σε καμία περίπτωση κάτω από τη θερμομόνωση όπως κάνουν πολλοί στεγάδες για να βολευτούν.

Χρειάζεται αερισμός πάνω και κάτω από τις ασφαλτικές μεμβράνες και μόνο πάνω αν είναι αναπνέουσες. Δηλαδή οι αναπνέουσες μπορούν να εναποτεθούν απ' ευθείας πάνω στη θερμομόνωση. Οι αποστάσεις τηρούνται με τεγίδες κι επιτεγίδες.

Τιμές

Κυμαίνονται από 1-4 euro/m2. Οι ακριβότερες αφορούν τις καλύτερες αναπνέουσες μεβράνες:



Περισσότερα για τις μεμβράνες κεραμοσκεπών μπορείτε να ρωτάτε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου