Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Ηχομόνωση τοίχων με γυψοσανίδες: 4 τρόποι για να την αυξήσετε - απόσβεση (4)









Στα προηγούμενα άρθρα μιλήσαμε για την  αποσύμπλεξη,την ηχοαπορρόφηση και την προσθήκη έξτρα μάζας σαν τους βασικούς μηχανισμούς για την αύξηση της ηχομόνωσης τοίχων απο γυψοασίδες.

Ρίξτε μια ματιά στα σχετικά άρθρα:



Ηχομόνωση τοίχων με γυψοσανίδες: 4 τρόποι για να την αυξήσετε! (1)



Ηχομόνωση τοίχων με γυψοσανίδες: 4 τρόποι για να την αυξήσετε - ηχοαπορρόφηση (2)



Ένα τέταρτος τρόπος είναι η απόσβεση / damping που μπορεί να επιτευχθεί με ένα βισκοελαστικό υλικό όπως το αυτοκόλλητο Topsilent

Παγιδευμένο ανάμεσα σε δύο γυψοσανίδες το Topsilent δημιουργεί ισχυρή απόσβεση της κινητικής / ακουστικής ενέργειας μετατρέποντάς την σε θερμική.

Οι κάμψεις των πετασμάτων λόγω της προσπίπτουσας μηχανικής ενέργειας των ηχητικών κυμάτων δημιουργεί διατμητικές δυνάμεις στο βισκοελαστικό υλικό,το επιμηκύνει κι αυτή η επιμήκυνση είναι υπεύθυνη για τη μετατροπή της κινητικής ενέργειας σε άλλη μορφή.


Τρόπος τοποθέτησης

Αφού εφαρμοσθεί η πρώτη στρώση γυψοσανίδας, το Topsilent κολλιέται πάνω της και στη συνέχεια τοποθετείται η δεύτερη γυψοσανίδα για να δημιουργηθεί έτσι αυτό το πολύ αποτελεσματικό ηχομονωτικό σάντουιτς.

Αν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό για οικονομικούς λόγους,τουλάχιστον χρησιμοποιήστε  το αυτοκόλλητο Topsilent σε λωρίδες πάνω στην επιφάνεια των ορθοστατών που εφάπτεται της γυψοσανίδας.

 Με μια πολύ μικρή δαπάνη η ηχομόνωση των τοίχων με γυψοσανίδες αυξάνεται δυσανάλογα πολύ.

Για ηχομόνωση τοίχων με γυψοσανίδες μπορείτε να καλείτε το τμήμα ξηράς δόμησης της εταιρείας μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου