Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Εποξειδική κόλλα - εποξειδική πάστα - εποξειδικός στόκος: Ομοιότητες και διαφορές








Υπάρχει μια σύγχυση γύρω από την ονοματολογία των προϊόντων επισκευής με βάση εποξειδικές ρητίνες και στόχος του παρόντος είναι να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

Τα εποξειδικά υλικά επισκευών είναι συνήθως δύο συστατικών για να μπορούν να πολυμερίζονται σε κανονικές θερμοκρασιακές συνθήκες. Το πρώτο συστατικό είναι μια θερμοσκληρυνόμενη εποξειδική ρητίνη και το δεύτερο - που ονομάζεται σκληρυντής - βασίζεται σε κάποια αμίνη.

Με την ένωση των δύο συστατικών ξεκινάει ο πολυμερισμός τους και παίρνουμε τελικά προϊόντα με πολύ μεγάλες χημικές και μηχανικές αντοχές.

Οι εποξειδικές κόλλες δεν περιέχουν πολλά φίλερ - πρόσθετα αδρανή, γεμιστικά υλικά - και διατίθενται σε ρευστή ή ημίρρευστη μορφή για ένα μεγάλο φάσμα συγκολλήσεων και πολλές βιομηχανίες.

 Προσφύονται σε πολλές οικοδομικές επιφάνειες και έχουν πολύ μεγάλη συγκολλητική ικανότητα. Ανάλογα με τη θιξοτροπία τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών.

Οι εποξειδικοί στόκοι ή εποξειδικές πάστες έχουν μέσα στη σύνθεσή τους διάφορα πληρωτικά αδρανή υλικά για τη μείωση του κόστους αλλά και για τη βελτίωση κάποιων ιδιοτήτων όπως είναι το κράτημα,η συρρίκνωση,η αντοχή σε τριβή κλπ.

Γενικά τα υλικά αυτά είναι πιο θιξοτροπικά και πιο οικονομικά από τις κόλλες και χρησιμοποιούνται ανάλογα με την τελική τους σύνθεση σε ένα ευρύ πεδίο εφαρμογών όπως:

- αρμόστοκοι πλακιδίων σε δάπεδα χημικών βιομηχανιών και πισίνες

- επιφανειακά στοκαρίσματα κατά τη διαδικασία των ρητινενέσεων

- αγκυρώσεις και πακτώσεις μεταλλικών στοιχείων

- στοκαρίσματα,επιδιορθώσεις, αποκατάσταση γεωμετρίας σε δομικά στοιχεία από μπετόν,φυσικούς ή τεχνητούς λίθους

- εξομαλύνσεις,επιπεδώσεις,μηχανική προστασία

- επικόλληση χαλυβδοελασμάτων και ανθρακοελασμάτων σε στατικές ενισχύσεις δομικών στοιχείων από μπετόν κλπ.

Διαθέτουμε μια σειρά από 20 περίπου κωδικούς σε εποξειδικές κόλλες και εποξειδικές πάστες, στόκους που προορίζονται για διαφορετικές εξειδικευμένες εργασίες .

Για περισσότερες πληροφορίες και τιμές καλέστε μας στο 231 428900 -  Θεσσαλονίκη.


Ρίξτε και μια ματιά εδώ:

Sinmast P 103: Εποξειδική / εποξική κόλλα δύο συστατικών για δυνατές συγκολλήσεις


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου