Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Βάφετε το σπίτι σας; Αποφύγετε αυτά τα λάθη! (2)







2ο μέρος

Διαβάστε το 1ο μέρος εδώ:

Βάφοντας το σπίτι: Τα πιο συνηθισμένα λάθη του ερασιτέχνη βαφέα! (1)




3. Επιλογή ακατάλληλου για την περίπτωση χρώματος

Κάθε χώρος,κάθε ειδική περίπτωση απαιτεί και το κατάλληλο χρώμα. 

Για παράδειγμα:

- η κουζίνα και το μπάνιο με τους πολλούς υδρατμούς τους θα απαιτήσουν ένα χρώμα με αντιμουχλική / αντιμυκητιακή συμπεριφορά

- τα υπνοδωμάτια έχουν ανάγκη από χρώματα που αναπνέουν

- όταν στο σπίτι υπάρχουν άτομα με αναπνευστικά θέματα ή άσθμα ή κατεσταλμένο ανοσοποιητικό, καλό είναι να χρησιμοποιηθούν αντιμικροβιακά χρώματα

- σε παιδικά δωμάτια τα χρώματα θα πρέπει να έχουν έξτρα αντοχή στο πλύσιμο και να καθαρίζονται εύκολα. Το ίδιο χρειάζονται και οι διάδρομοι.


4. Οικονομία στα εργαλεία βαφής

Αν δεν θέλετε να βλέπετε κάθε τόσο τρίχες από το πινέλο εγκλωβισμένες μέσα στο χρώμα, βγάλτε τα καβούρια από την τσέπη και πάρτε ένα πινέλο της προκοπής. 
Στα καταστήματα πώλησης υπάρχουν αρκετές ποιότητες. 

Το ίδιο συμβαίνει και με τα ρολά. Συμφέρει πολλαπλά να πάρετε την καλύτερη ποιότητα μιας και μπαίνετε στα έξοδα και κυρίως στον κόπο.


5. Ακατάλληλα εργαλεία βαφής

Επιλέξτε πινέλα με φυσική τρίχα για τα χρώματα διαλυτών και με συνθετική τρίχα - πολυεστερική ή νάιλον συνήθως - για τα τα πλαστικά υδατοδιαλυτά χρώματα τύπου latex. H φυσική τρίχα στα τελευταία διογκώνεται με το νερό και δεν δουλεύεται εύκολα ούτε σωστά.

Στα ρολά βαφής επίσης υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία ανάλογα με το είδος του χρώματος που θα χρησιμοποιηθεί. Ψωνίστε από μέρη που θα σας υποδείξουν τα σωστά εργαλεία.

Τέλος βεβαιωθείτε ότι έχετε υπολογίσει σωστά τις απαιτούμενες ποσότητες γιατί κάθε πιθανό συμπλήρωμα που θα απαιτηθεί μπορεί να έχει ελαφρώς διαφορετική απόχρωση


Σε προσεχή άρθρα θα δούμε και τις βασικές τεχνικές ενός σωστού βαψίματος.

Για χρώματα πλαστικά,αντιμουχλικά ή αντιμικροβιακά και κάθε είδους εξειδικευμένα χρώματα,καθώς και για εργαλεία βαφής όπως πινέλα,ρολά και τα συναφή, καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου