Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Σιλικόνη στο σπίτι: Τα κυριότερα λάθη στη χρήση της (1)








Η σιλικόνη είναι ελαστομερές σφραγιστικό υλικό,ίσως το πιο γνωστό στο ευρύ κοινό. Χρησιμοποιείται για στεγανοποιήσεις και σφραγίσεις αρμών στις κατασκευές.

Μπορεί να κολλάει / προσφύεται καλά στις περισσότερες οικοδομικές επιφάνειες αλλά η κύρια χρήση της δεν είναι σαν συγκολλητικό υλικό. Είναι να σφραγίζει υδατοστεγανά και αεροστεγανά διάφορους αρμούς στις κατασκευές.

Έτσι για παράδειγμα δεν θα κολλήσουμε με σιλικόνη ένα πλακάκι ή ένα σοβατεπί στον τοίχο. Εκεί να χρησιμοποιήσουμε πιο κατάλληλα υλικά με καλύτερη πρόσφυση και συνοχή.

Πολύς κόσμος που χρειάζεται σιλικόνη καταλήγει να αγοράσει ακρυλική μαστίχη που ακόμη και οι άνθρωποι που την εμπορεύονται την ονομάζουν "στόκο σιλικόνης" ή "ακρυλική σιλικόνη",δηλαδή ότι να 'ναι!

Η ακρυλική μαστίχη για την οποία έχουμε γράψει εδώ....


Σιλικόνες vs ακρυλικές μαστίχες: Μια σύγκριση


....είναι ένα πολύ φθηνότερο και υποδεέστερο υλικό που προορίζεται για άλλα πεδία χρήσεων και πρέπει να μένει μακριά από το νερό και να μη χρησιμοποιείται σε εξωτερικές εφαρμογές.

Το πρώτο λοιπόν βήμα με τη σιλικόνη είναι να αγοράσουμε όντως σιλικόνη.

Το δεύτερο είναι να αγοράσουμε το κατάλληλο είδος σιλικόνης,κάτι που να ταιριάζει με τη χρήση για την οποία προορίζεται.

Κλασσικό παράδειγμα η σιλικόνη για μπάνια,ένα πεδίο όπου γίνονται και τα περισσότερο λάθη:


Τα μπάνια και γενικά οι χώροι του σπιτιού με αυξημένη εσωτερική υγρασία χρειάζονται μια σιλικόνη αντιμουχλική / αντιμυκητιακή που να μη μαυρίζει,να μη πιάνει δηλαδή μούχλα δίνοντας αυτό το θλιβερό,βδελυρό θέαμα:






Δεν θα κάνατε άσχημα να ρίξτε και μια ματιά εδώ:


Στεγανοποίηση με σιλικόνη σε μπάνια



Θα συνεχίσουμε όμως στο 2ο μέρος αυτού του άρθρου.



Για ότι έχει να κάνει σχέση με τη σιλικόνη και τις χρήσεις της μπορείτε να καλείτε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου