Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Παράθυρα στέγης Velux και βασικές γνώσεις δομοφυσικής (1)








Τα παράθυρα στέγης Velux που διακινεί η εταιρεία μας αποτελούν μέτρο σύγκρισης για τα υπόλοιπα. Για να εγκατασταθούν σωστά, όμως, θα πρέπει εκτός από τους βασικούς κανόνες τεχνικής και τις απαραίτητες μίνιμουμ γνώσεις της φυσικής του φωτισμού και του αερισμού, να λαμβάνονται υπόψη και κάποιες βασικές αρχές της δομικής φυσικής για καλύτερη στεγανοποίηση, θερμομόνωση και ηχομόνωση των κατασκευών.

Οι σύγχρονες στέγες είναι αρκετά πολύπλοκες κατασκευές και αποτελούνται από πολλά διαφορετικά υλικά και στρώσεις, ακριβώς για να μπορούν να ανταποκρίνονται στις αυξημένες απαιτήσεις των καιρών.

Τα βασικά μέρη μιας στέγης / κεραμοσκεπής είναι τα εξής:


- To υλικό επικάλυψης π.χ. ασφαλτικό κεραμίδι,κλασσικό κεραμίδι κλπ. Ο πρωταρχικός του ρόλος είναι η προστασία της κατασκευής από το νερό.

- Οι μεμβράνες κεραμοσκεπών

Υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία και είναι στεγανά,λεπτά φύλλα που παίζουν τον ρόλο μιας δεύτερης ζώνης άμυνας έναντι του νερού. Παράλληλα χρησιμεύουν μερικώς και σαν ανεμοφράκτης.

- Η ξύλινη υποστηρικτική δομή από τα ψαλίδια και τις τεγίδες όπου αποτίθεται το υλικό επικάλυψης.

- Η θερμομόνωση που προστατεύει την κατασκευή από το κρύο και τη ζέστη.

- Το φράγμα υδρατμών που προστατεύει το σύστημα της στέγης από τις πιθανές υγροποιήσεις που θα έφερνε η μετακίνηση των υδρατμών από το εσωτερικό του σπιτιού προς τα έξω κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

- Και τέλος η εσωτερική επένδυση ή ψευδοροφή,αυτό δηλαδή που βλέπουμε στο ταβάνι.

Όταν τα παράθυρα στέγης Velux διακόψουν αυτές τις στρώσεις κατά την εγκατάστασή τους, μπαίνει το θέμα της στεγανής συνέχειας στα σημεία των ενώσεων. Θα πρέπει να διατηρηθεί η δομική ακεραιότητα της στέγης με την ομαλή συναρμογή των παραθύρων με τα επί μέρους στοιχεία της στέγης

Τέλος του 1ου μέρους


Παράθυρα στέγης / οροφής Velux: Συμβουλές για σωστή επιλογή (2)


Για παράθυρα στέγης Velux σε μόνιμο στοκ,καλές τιμές και ευκολίες τοποθέτησης με  έντιμα συνεργεία, καλέστε στο 2310 925830 - Θεσσαλονίκη.

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου