Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Παράθυρα στέγης Velux και βασικές αρχές δομοφυσικής (2)





Τα υλικά επικάλυψης της στέγης είναι η εξωτερική ασπίδα που προστατεύει τη στέγη από το νερό. Χρειάζονται πάντα μια στρώση αερισμού από κάτω τους για να εκτονώνονται οι υδρατμοί και να αποφεύγονται οι συμπυκνώσεις.

Οι μεμβράνες κεραμοσκεπών είναι μια εσωτερική ασπίδα που συλλαμβάνει τα τυχόν νερά που διαπερνούν την επικάλυψη από τις ασυνέχειές της και τα μεταφέρει στις υδρορροές. 

Όταν το νερό κατεβαίνοντας προς τα εκεί συναντήσει στο δρόμο του κάποια από τα παράθυρα στέγης Velux, θα πρέπει να παροχετεύεται πλευρικά με την κατάλληλη αποστραγγιστική διάταξη.

Επίσης ότι υδρατμοί περνάνε στο σύστημα από μέσα προς τα έξω μέσω ασυνεχειών στο φράγμα υδρατμών θα πρέπει να απομακρύνονται με τον κατάλληλο αερισμό,

Αεριζόμενες μεμβράνες κεραμοσκεπών

Είναι συνήθως ασφαλτικές και δεν επιτρέπουν τη διέλευση των υδρατμών.
Πρέπει να προβλέπεται αερισμός ανάμεσα σ' αυτές και στη θερμομόνωση. 
Τα παράθυρα στέγης Velux μπορούν να εμποδίζουν αυτόν το αερισμό. 
Συνεπώς ή πρέπει να προσαρμόσουμε διατάξεις εξαερισμού στις μεμβράνες κεραμοσκεπών ή να ανοίξουμε τρύπες στο άνω μέρος των ψαλιδιών.

Στις αναπνέουσες μεμβράνες δεν χρειάζεται αερισμός από κάτω και μπορούν συνεπώς να μπαίνουν σε επαφή με τη θερμομόνωση.
 Απλά η ατμοδιαπερατότητά τους δεν αρκεί για να εξισορροπήσει τυχόν διαρροές στο φράγμα υδρατμών.

Το περιμετρικό κολάρο BFX είναι φτιαγμένο από διαπνέον υλικό και συνεργάζεται καλά με τις μη αεριζόμενες αναπνέουσες μεμβράνες.

Καμιά φορά χρειάζονται αλλαγές στον ξύλινο φορέα για να δημιουργηθεί επιπλέον χώρος για τα παράθυρα στέγης Velux. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει αποθαρρυντικά αλλά συνήθως τακτοποιείται εύκολα από έναν έμπειρο στεγά. Κατά περίπτωση μπορεί να χρειαστεί και η πείρα ενός μηχανικού.

Αν τα παράθυρα στέγης Velux μπουν σωστά δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στη διάρκεια της λειτουργικής τους ζωής. Το θέμα είναι να βρεθεί ο κατάλληλος εγκαταστάτης και σαν εταιρεία εμπιστευόμαστε μόνο πολύ λίγα άτομα.

Για παράθυρα στέγης Velux σε πολύ μεγάλη γκάμα και προσγειωμένες τιμές μπορείτε να μας καλείτε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Δείτε το 1ο μέρος αυτού του άρθρου εδώ:

Παράθυρα στέγης Velux και βασικές γνώσεις δομοφυσικής (1)



Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου