Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Μονώσεις ταρατσών: Αειφορία / βιωσιμότητα








Mέσα στα σπίτια μας προσπαθούμε να πετύχουμε συνθήκες θερμικής άνεσης και ελεγχόμενου περιβάλλοντος σε αντίθεση με το απρόβλεπτο και ανεξέλεγκτο εξωτερικό περιβάλλον.

Αυτό σημαίνει ότι δαπανάμε ενέργεια - κυρίως από ορυκτά καύσιμα - και συνεπώς μολύνουμε το περιβάλλον προκαλώντας το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Για το λόγο αυτό οι κυβερνήσεις προσπαθούν να δώσουν κίνητρα για τη μείωση του φαινομένου,κάτι που ξεκινάει από την καλύτερη θερμομόνωση του κελύφους των κτιρίων και την συνεπαγόμενη μείωση της καταναλισκόμενης ενέργειας για θέρμανση η κλιματισμό.

Βέβαια δεν μπορούμε να μένουμε όμηροι μιας θερμοπερατότητας που δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας αριθμός.

Χρειάζονται λύσεις που θα διαρκέσουν στο χρόνο, πού δεν θα χρειαστεί να αντικατασταθούν σε μικρό χρονικό διάστημα και θα έχουν μικρότερο οικολογικό αποτύπωμα.

Είναι επιθυμητό όταν οι μονώσεις ταρατσών έχουν κλείσει τον κύκλο της λειτουργικής τους ζωής να μπορούν να ανανεωθούν χωρίς περιττές αποξηλώσεις και δημιουργία απορριμάτων ιδιαίτερα όταν αυτά δεν είναι ανακυκλώσιμα.

Συνεπώς χρειαζόμαστε θερμομονωτικά υλικά με σταθερή συμπεριφορά σε βάθος δεκαετιών και λύσεις στεγανοποίησης που να μπορούν να τα προστατεύουν για πολλά χρόνια με τον πιο αξιόπιστο τρόπο και που να μπορούν να ανανεώνονται με εύκολο τρόπο και χωρίς περιττές αποξηλώσεις.

Για το λόγο αυτό χρησιμοποιούμε στεγανωτικές στρώσεις από ασφαλτόπανα με λειτουργική ζωή τουλάχιστον 30 ετών που μπορούν να ανανεωθούν με μια δεύτερη στρώση σε 30 χρόνια δίνοντας έτσι στη στεγανοποίηση μια λειτουργική ζωή έως 60 έτη χωρίς αποξηλώσεις,απομακρύνσεις υλικών και επιβάρυνση του περιβάλλοντος:


Ψυχρά ασφαλτόπανα για μονώσεις ταρατσών: Νέες οικολογικές τεχνολογίες για καλύτερο περιβάλλον!


Οι λύσεις αυτές έχουν άμεση επίπτωση στο μικροκλίμα της περιοχής:


Επίσης συνδέονται με τη μείωση του φαινομένου των θερμικών αστικών νησίδων:


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αειφορία / βιωσιμότητα και μονώσεις ταρατσών,καλέστε στο 2310 428900.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου