Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Μονώσεις ταρατσών - αποκατάσταση - επιδιόρθωση: Ασφαλτόπανο πάνω σε παλιό ασφαλτόπανο (2)





2o μέρος



Παλιά ασφαλτόπανα με επικάλυψη από κάποιο είδος ψηφίδας

Σκουπίζουμε με μια χαλαρή βούρτσα όλες τις επισφαλώς κολλημένες ψηφίδες και εναλλακτικά ακολουθούμε κάποια από τις παρακάτω μεθοδολογίες:

- περνάμε ένα χέρι από

βενζινοδιαλυτό ασφαλτικό αστάρι ασφαλτοπάνων 

και επικολλάμε με φλόγιστρο μια στρώση ασφαλτοπάνου 

IKO Carrara.


- απλώνουμε ένα θερμοενεργοποιούμενο, αυτοκόλλητο ασφαλτόπανο τύπου Arco Thermo AD  χωρίς ασφαλτικό αστάρι και συνεχίζουμε με μία στρώση IKO Carrara.


Παλιά ασφαλτόπανα με επικάλυψη φύλλου αλουμινίου

To φύλλο αλουμινίου θα πρέπει να αφαιρεθεί οπωσδήποτε.
 Αυτό γίνεται χτυπώντας το αλουμίνιο με τη φλόγα από το φλόγιστρο έτσι ώστε να θερμανθεί και να λιώσει η ασφαλτική μάζα ακριβώς από κάτω του.

 Αυτό επιτρέπει την εύκολη αφαίρεση του φύλλου αλουμινίου. Για πιο εύκολη δουλειά μπορούμε να χαράζουμε το φύλλο με έναν κόφτη ανά τακτά διαστήματα.

 Πάνω στην αποκαλυφθείσα επιφάνεια μπορούμε να κολλήσουμε απ' ευθείας το IKO Carrara.


Πριν προχωρήσουμε στη νέα στεγανοποίηση ελέγχουμε αν υπάρχει κάπου παγιδευμένο νερό και του δίνουμε μια ευκαιρία να εκτονωθεί / στεγνώσει. 

Σκίζουμε όλες τις φουσκάλες / εξογκώματα με ένα ξυράφι σε σχήμα σταυρού,στεγνώνουμε,κολλάμε και αποκαθιστούμε. 

Σχισίματα ρωγμές και ξεκολλημένοι αρμοί στεγανοποιούνται με λωρίδες ασφαλτόπανου.

Μπορεί να χρειαστεί ένα στρώμα διάχυσης υδρατμών πριν από το νέο ασφαλτόπανο. Αν κρίνουμε ότι υπάρχει σε γενικευμένο βαθμό παγιδευμένη υγρασία,απλώνουμε πρώτα ένα στρώμα διάχυσης υδρατμών Quadra και τοποθετούμε εξατμιστήρες ανά 25 m2.

Στη συνέχεια τοποθετούμε το  IKO Carrara.

Ποτέ δεν ανεβάζουμε το ίδιο ασφαλτόπανο στα στηθαία. Πάντα το σταματάμε στις ακμές της ταράτσας και για τη στεγανοποίηση των στηθαίων κόβουμε λωρίδες από ένα ασφαλτόπανο αλουμινίου σαν το Armalu.

Oι επεμβάσεις αυτές είναι πολύ πιο δύσκολες όταν υπάρχει και θερμομόνωση και η σειρά των εργασιών που πρέπει να ακολουθήσουμε για την αποκατάσταση έχει να κάνει σχέση με το είδος του θερμομονωτικού υλικού και με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.


Τέλος του 2ου μέρους. Διαβάστε το 1ο μέρος εδώ:


Μονώσεις ταρατσών - επισκευή - συντήρηση: Ασφαλτόπανο πάνω σε παλιό ασφαλτόπανο (1)


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τοποθέτηση ασφαλτόπανου πάνω σε ασφαλτόπανο αλλά και με ότι έχει να κάνει με τις μονώσεις ταρατσών, μπορείτε να καλείτε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου