Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Ηχομονωτικά και ηχοαπορροφητικά υλικά: Οι διαφορές και κάποιες συμβουλές (2)







2ο μέρος

Μερικά από τα πιο συνηθισμένα ηχομονωτικά υλικά που χρησιμοποιούμε για την εκ των υστέρων ενίσχυση της ηχομονωτικής ικανότητας κάποιων τοίχων είναι:

- οι γυψοσανίδες

Γυψοσανίδες – Θεσσαλονίκη: Οι καλύτερες τιμές


- οι τσιμεντοσανίδες


- κάποια βισκοελαστικά υλικά με ηχοαποσβεστικές ιδιότητες όπως το Topsilent που μοιάζει πολύ με ένα χοντρό και βαρύ αυτοκόλλητο ασφαλτόπανο κλπ.

Μερικά από τα πιο συνηθισμένα ηχοαπορροφητικά υλικά που χρησιμοποιούμε για τη βελτίωση της ακουστικής των χώρων είναι ελαφριά,συμπιέσιμα,μαλακά,αφρώδη υλικά απο πολυουρεθάνη με ανάγλυφα σχήματα σαν αυγοθήκες,πυραμιδοειδή κλπ.


Αν θέλουμε να κάνουμε ηχομόνωση θα πρέπει να συνδυάσουμε μερικές από τις παρακάτω αρχές:

- μάζα

Για παράδειγμα μια διπλή γυψοανίδα είναι πιο αποτελεσματική από μια μονή.

- απόσβεση

Η απόσβεση βοηθάει πολύ στην ηχομόνωση των δύσκολων χαμηλών συχνοτήτων. Μπορείτε να κάνετε εύκολα απόσβεση αν περικλείσετε ένα βισκοελαστικό υλικό ανάμεσα σε δύο γυψοσανίδες


- αποσύμπλεξη

Πετυχαίνεται με δημιουργία κενών ανάμεσα σε τοιχώματα ώστε να διακόπτεται το μονοπάτι μετάδοσης του ήχου. Κάτι τέτοιο γίνεται όταν δύο τοιχοπετάσματα στηρίζονται σε δύο διαφορετικές ομάδες ορθοστατών χωρίς μηχανική σύνδεση ανάμεσά τους.

- ηχοαπορρόφηση

Έχει κι αυτή να παίξει ένα ρόλο στην ηχομόνωση και το να βάλουμε ένα φθηνό,ινώδες,ηχοαπορροφητικό υλικό στον κενό χώρο ενός χωρίσματος από γυψοσανίδες θα βελτιώσει έστω και ελαφριά την ηχομονωτική του συμπεριφορά!


Αν έχετε πρόβλημα με εξωτερικούς θορύβους, δοκιμάστε πρώτα να ηχομονώσετε καλύτερα τα κουφώματά σας.

Αν το πρόβλημα είναι το βάδισμα και γενικά οι κτυπογενείς θόρυβοι από πάνω θα χρειασθείτε την καλή θέληση του επάνω γιατί οι επεμβάσεις από τη μεριά σας είναι ακριβές και ατελέσφορες.

Για περισσότερες πληροφορίες για  ηχομονωτικά και ηχοαπορροφητικά υλικά, ελάτε σε επαφή με το τμήμα ξηράς δόμησης της εταιρείας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Τέλος του 2ου μέρους. Διαβάστε το 1ο μέρος εδώ:


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου