Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Σιλικόνες vs πολυουρεθανικές μαστίχες: Μια σύγκριση (1)







Για σιλικόνες κάθε είδους,ακρυλικές και πολυουρεθανικές μαστίχες καθώς και για λοιπά σφραγιστικά αρμών στις καλύτερες τιμές, καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Τα υλικά σφράγισης αρμών είναι ελαστικά υλικά που τα χρησιμοποιούμε για να σφραγίσουμε / γεφυρώσουμε αρμούς ανάμεσα σε ομοιογενή ή ετερογενή υλικά, έτσι ώστε να εμποδίσουμε την μέσω αυτών μετακίνηση ή διάδοση νερού,αέρα,σκόνης,οσμών ήχου κλπ.

Εκτός από τη λειτουργική τους αποστολή σχεδόν πάντα υπάρχει και το αισθητικό μέρος και γι αυτό το λόγο παραδίδονται συνήθως σε πολλά χρώματα.

Για τα υλικά σφράγισης αρμών είχαμε γράψει αναλυτικά μέσα από μια σειρά πέντε άρθρων που μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ:


Στεγανοποίηση αρμών με σιλικόνες - μαστίχες - σφραγιστικά (1)


Σήμερα θα συγκρίνουμε δύο από πιο δημοφιλή σφραγιστικά υλικά αρμών: τις σιλικόνες και  της πολυουρεθανικές μαστίχες ή μαστίχες πολυουρεθάνης.

Και στα δύο υλικά έχουν γίνει πολλές βελτιώσεις τα τελευταία χρόνια και γενικά δεν υπάρχει καμία σχέση με αυτά που ίσχυαν στις αρχές του αιώνα.

Οι σιλικόνες πλέον βγαίνουν σε πολλά χρώματα,πήζουν πιο γρήγορα,δεν μαζεύουν ρύπους και λερώνουν τους φυσικούς λίθους με τις εκκρίσεις τους λιγότερο.

Ομοίως οι πολυουρεθανικές μαστίχες έχουν πλέον καλύτερη συμπεριφορά στις UV και είναι πιο κατάλληλες για εξωτερικές εφαρμογές.

Θέλουμε να πούμε ότι η κατάσταση στο μέτωπο αυτό είναι ισχυρά δυναμική και τα προϊόντα αλλάζουν συνεχώς προς το καλύτερο.

Και βέβαια μη ξεχνάμε ότι υπάρχουν αρκετά διαφορετικά είδη και ιδιαίτερα ανάμεσα στις σιλικόνες.

Από πλευράς ελαστικότητας οι σιλικόνες ήταν και είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι του παιχνιδιού.

 Χρησιμοποιούνται λοιπόν στους αρμούς με την μεγαλύτερη μετακινησιμότητα. 
Επίσης σε μέρη που έχουν μεγάλες θερμοκρασιακές διαφορές ανάμεσα στο χειμώνα και στο καλοκαίρι ή και σε μικρότερους χρονικούς κύκλους


Τέλος του 1ου μέρους. Διαβάστε το 2ο μέρος εδώ:



Για σιλικόνες κάθε είδους,ακρυλικές και πολυουρεθανικές μαστίχες καθώς και για λοιπά σφραγιστικά αρμών στις καλύτερες τιμές, καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου