Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Μόνωση ταράτσας για άσχετους (2)






Για μόνωση ταράτσας σε Αθήνα - Αττική - Θεσσαλονίκη με βάση τεχνολογία αιχμής,καλέστε στο 2310 428900.


2ο μέρος

Τα ασφαλτόπανα για να έχουν καλές μηχανικές αντοχές δηλαδή αντοχές στο τρύπημα και στο σχίσιμο,έχουν στη μέση της μάζας τους ένα ύφασμα που λέγεται οπλισμός του ασφαλτοπάνου και αποτελείται συνήθως από πολυεστερικές ίνες,ίνες γυαλιού ή συνδυασμό των δύο.

Στο πάνω τους δε μέρος έχουν σαν προστασία από τις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου, ή χρωματιστές ψηφίδες ή κάποιο φύλλο αλουμινίου. 
Αυτό με την προϋπόθεση ότι θα μείνουν εκτεθειμένα σαν τελική στρώση αλλιώς η προστασία αυτή δεν χρειάζεται.

3. Σχετικά με άλλα υλικά στεγανοποίησης για μόνωση ταράτσας θα μπορούσαμε να πούμε τα εξής:

3.1. Δεν υπάρχουν υλικά που να κάνουν μαζί στεγανοποίηση και θερμομόνωση όπως ίσως να έχετε ακούσει από τα στόματα κάποιων φωστήρων της πιάτσας.

 Το τι ακριβώς συμβαίνει με αυτά τα υλικά που υποτίθεται ότι κάνουν και θερμομόνωση παράλληλα με τη στεγανοποίηση μπορείτε να το δείτε εδώ:

Ψυχρά χρώματα - θερμομονωτικά χρώματα (;) για ταράτσες: Η ψυχρή αλήθεια (1)


3.2 Δεν υπάρχουν επίσης ούτε κάποια μαγικά,διαφανή, υδαταπωθητικά υλικά νανοτεχνολογίας που κάποια τζιμάνια ισχυρίζονται ότι κάνουν στεγανοποίηση στις ταράτσες. Το θέμα αυτό το αγγίξαμε εδώ:

3.3 Εκείνο που υπάρχει είναι πολλά ρευστά,επαλειφόμενα υλικά που περνιούνται με ρολό ή πινέλο και σχηματίζουν μια συνεχή,χωρίς αρμούς στεγανοποιητική μεμβράνη που προστατεύει την πλάκα από την είσοδο του νερού. 

Τέτοια λοιπόν υλικά υπάρχουν πάρα πολλά - αρκετά και στην δική μας γκάμα - αλλά κατά την ταπεινή μας άποψη δεν είναι το ίδιο αξιόπιστα με τα ασφαλτόπανα όταν δουλεύονται από έναν έμπειρο τεχνίτη.

4. Οι κλίσεις στην ταράτσα είναι κάτι το θεμελιώδες. 
Η γρήγορη και πλήρης αποστράγγιση των νερών της βροχής από την ταράτσα είναι από μόνη της μισή στεγανοποίηση. 

Είναι μεγάλο το πρόβλημα να μένουν τα νερά για ώρες ή και μέρες στην ταράτσα κι ακόμη πιο μεγάλο όταν υπάρχουν λακκούβες που συγκεντρώνουν σημειακά περισσότερο νερό.

 Κλίσεις τουλάχιστον 1% θεωρούνται σαν οι ελάχιστες αναγκαίες.


Τέλος του 2ου μέρους. Διαβάστε το 1ο μέρος εδώ:



Για μόνωση ταράτσας σε Αθήνα - Αττική - Θεσσαλονίκη με βάση τεχνολογία αιχμής,καλέστε στο 2310 428900.


Χρήστος Στρογγύλης 
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου