Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Μονώσεις ταρατσών για άσχετους - θερμομόνωση (3)







Για μονώσεις ταρατσών υψηλής στάθμης σε Θεσσαλονίκη - Αττική - Αθήνα,καλέστε στο 2310 428900.


3o μέρος

5. Το ότι υπάρχουν πολλές δεκάδες διαφορετικά ασφαλτόπανα δεν είναι κάτι που έχει γίνει για να σας μπερδέψει. 

Είναι φυσιολογικό κάθε εταιρεία να θέλει να διαφοροποιηθεί από τις άλλες όπως γίνεται άλλωστε με όλα τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά. Ίσα - ίσα που είναι  κάτι θετικό γιατί μας δίνει πολλές επιλογές άρα και τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε κάτι που ταιριάζει καλύτερα στην περίπτωσή μας.

6. Το είδος του θερμομονωτικού υλικού που χρησιμοποιούμε περισσότερο στις μονώσεις ταρατσών είναι η εξηλασμένη πολυστερίνη,όχι ότι δεν υπάρχουν και αρκετές άλλες επιλογές. 

Το πάχος του υλικού εξαρτάται από την κλιματική ζώνη στη οποία ανήκει το σπίτι μας και από την θερμομονωτική ικανότητα του υλικού. 

Η τελευταία εκφράζεται διεθνώς με το ελληνικό γράμμα λ και όσο πιο μικρό είναι το λ τόσο περισσότερη θερμομόνωση παρέχει το υλικό, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μικρότερο πάχος

Σύσταση της εταιρείας μας είναι να χρησιμοποιείται μεγαλύτερο πάχος από αυτό που προκύπτει από τους κανονισμούς.

Αν γίνει θερμομόνωση χωρίς στεγανοποίηση - δεν συνιστάται σαν τακτική - ή αν η στεγανοποίηση υπάρχει ήδη,τότε η μόνωση λέγεται ανεστραμμένη μόνωση και η εξηλασμένη πολυστερίνη είναι μονοσήμαντη λύση σαν θερμομονωτικό υλικό.

 Τι ακριβώς είναι η ανεστραμμένη μόνωση και ποια είναι τα ισχυρά και τα αδύνατά της σημεία μπορείτε να το δείτε εδώ:


Ανεστραμμένη μόνωση ταράτσας


Μια μορφή ανεστραμμένης μόνωσης είναι και τα θερμομονωτικά πλακάκια. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους:

7. Σας εφιστούμε την προσοχή στα παρακάτω σημεία:

- πολλές φορές το πρόβλημα είναι καθαρά εσωτερικό,δηλαδή υπάρχει μαύρισμα στο ταβάνι από δημιουργία μούχλας. Στην περίπτωση αυτή χρειάζεστε θερμομόνωση και όχι στεγανοποίηση.

- οι μονώσεις ταρατσών είναι δουλειά επαγγελματία και σε καμία περίπτωση do-it-yourself. Δεν προσφέρονται για οικονομία του τύπου "το κάνω μόνος μου" γιατί θα πάτε για μαλλί και θα βγείτε κουρεμένοι.

- να ζητήσετε από τα συνεργεία να εξετάσουν τις απορροές όπου αποστραγγίζονται τα νερά και αν χρειάζεται να τις διορθώσουν / βελτιώσουν.


Τέλος του 3ου μέρους. Διαβάστε το 2ο μέρος εδώ:

Για μονώσεις ταρατσών υψηλής στάθμης σε Θεσσαλονίκη - Αττική - Αθήνα,καλέστε στο 2310 428900.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου