Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Μονώσεις ταρατσών για άσχετους (1)






Για μονώσεις ταρατσών σε Αθήνα - Αττική - Θεσσαλονίκη με βάση τεχνολογία αιχμής,καλέστε στο 2310 428900.

Υπενθυμίζουμε ότι η σειρά άρθρων για άσχετους προορίζεται για να την καταλαβαίνει άνετα και ένα παιδί της τελευταίας τάξης του Δημοτικού.


1.Όταν λέμε μονώσεις ταρατσών μπορούμε να εννοούμε:

- τη στεγανοποίηση μιας ταράτσας, δηλαδή την εφαρμογή κάποιου στεγανού υλικού για να προστατεύει την πλάκα από μπετόν από την άκρως ανεπιθύμητη είσοδο των νερών της βροχής. 

Τα νερά βρίσκουν διόδους μέσα από τις ατέλειες του μπετόν και μπορούν να φθάσουν στο ταβάνι μας όπου σχηματίζουν λεκέδες υγρασίας και στις πιο ακραίες - αλλά υπαρκτές - περιπτώσεις χρειάζεται και η επιστράτευση λεκανών ή κουβάδων.

Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο το πως το νερό μπορεί να διαπεράσει μια πλάκα 15 εκατοστών και πάνω αλλά η μαγική λέξη είναι "ατέλειες" δηλαδή διάφορα κενά,αρμοί και τρύπες που μπορούν να υπάρχουν για χίλιους δυο λόγους στην πλάκα μας.

Ίσως θεωρείται αυτονόητο αλλά επειδή έχουν δει πολλά τα μάτια μας, επισημαίνουμε ότι η στεγανοποίηση γίνεται πάντα από την πάνω / εξωτερική πλευρά της πλάκας και ποτέ από την ορατή / εσωτερική πλευρά του ταβανιού.

- τη θερμομόνωση μιας ταράτσας,δηλαδή την επένδυσή της από την πάνω της πλευρά με ένα ογκώδες και ελαφρύ υλικό με πάχος 5-10 εκ. περίπου, που είναι κακός αγωγός της θερμότητας και προστατεύει τους χώρους μας από το κρύο το χειμώνα και τη ζέστη το καλοκαίρι

 - τέλος μπορούμε να εννοούμε και τα δύο μαζί.

2. Μιλώντας για στεγανοποίηση το πιο συνηθισμένο υλικό που χρησιμοποιούμε - με πολύ μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα - είναι τα ασφαλτόπανα για τα οποία μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά εδώ:


Μόνωση/Στεγανοποίηση ταράτσας με ασφαλτόπανα: Ό,τι πρέπει να γνωριζετε


Κι εδώ μπορείτε να δείτε τα κυριότερα λάθη που γίνονται σε σχέση με τα ασφαλτόπανα:


Και μιας και σας έβαλα στο τριπάκι του διαβάσματος,δεν θα χάνατε αν ρίχνατε μια ματά και σ' αυτό το περιεκτικό άρθρο σχετικά με τις μονώσεις ταρατσών:


Τα ασφαλτόπανα είμαι είναι ρολοποιημένα φύλλα πάχους 3-4 χιλιοστών που αποτελούνται από ασφαλτικό υλικό βελτιωμένο με ένα συνθετικό πολυμερές για να είναι πιο ελαστικό και να αντέχουν σε πιο μεγάλο φάσμα θερμοκρασιών. 

Υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες ασφαλτοπάνων για τις οποίες μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ:



Για μονώσεις ταρατσών σε Αθήνα - Αττική - Θεσσαλονίκη με βάση τεχνολογία αιχμής,καλέστε στο 2310 428900.

Χρήστος Στρογγύλης 
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου