Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Ενίσχυση - επισκευή φέρουσας τοιχοποιίας με τεχνολογία FRCM (1)









Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με ενίσχυση - επισκευή  φέρουσας τοιχοποιίας με τεχνολογία FRCM, καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.



Σε προηγούμενες αναρτήσεις είδαμε τις κλασσικές μεθόδους αποκατάστασης μιας φέρουσας τοιχοποιίας με τα κατάλληλα ενέματα φυσικής υδραυλικής ασβέστου και αρμολογήματα με βάση αντισυρρικνωτικά,αναπνέοντα κονιάματα.

Τις αναρτήσεις αυτές μπορείτε να δείτε εδώ:


Αποκατάσταση τοιχοποιίας από λιθοδομή - συμπαγή οπτοπλινθοδομή: Αρμολογήματα (1)



Η τεχνολογία FRCM - Fiber Reinforced Cementitious Matrix παραπέμπει σε ένα σύνθετο υλικό που αποτελείται από κατάλληλα μείγματα τσιμέντου ή άλλου συνδετικού υλικού και έναν οπλισμό συνήθως σε μορφή ισχυρά αλκαλίμαχου υαλοπλέγματος με μεγάλο μάτι - ανοίγματος αρκετών εκατοστών.

 Το υαλόπλεγμα - εν προκειμένω το Kimitech Wallmesh MR - δρα στο δομικό στοιχείο σαν συνεχής οπλισμός και μάλιστα μπορεί να μπει και σε πολλαπλές στρώσεις ανάλογα με το τι αντοχή θέλουμε να επιτύχουμε.

Όταν το σύνθετο αυτό προϊόν προσαρτάται με τους  κατάλληλους συνδέσμους στις προς ενίσχυση επιφάνειες δρα σαν ένας συμπληρωματικός,εξωτερικά τοποθετημένος ενισχυτικός οπλισμός.

Το καλό με τα συστήματα ενίσχυσης  FRCM είναι ότι είναι πιο κοντά στη φιλοσοφία των τεχνιτών και άρα πιο φιλικά από τα αντίστοιχα συστήματα FRP δηλαδή των ινοπλισμένων πολυμερών.

Τα συστατικά υλικά τους είναι πιο συμβατά με τα συμβατικά δομικά υλικά,εφαρμόζονται εύκολα και είναι απόλυτα ασφαλή.

 Ενισχύουν την τοιχοποιία,δεν διαβρώνονται όπως οι συμβατικοί οπλισμοί και είναι ανεπηρέαστα από υψηλές θερμοκρασίας  και υπεριώδεις. 

Το Tectoria M15 είναι το κονίαμα που συμπληρώνει το Kimitech Wallmesh MR στις επεμβάσεις ενίσχυσης - επισκευής  φέρουσας τοιχοποιίας με τεχνολογία FRCM. 

Πρόκειται νια ένα κονίαμα υψηλών μηχανικών αντοχών και χαμηλής συρρίκνωσης που βασίζεται σε φυσική υδραυλική άσβεστο και φυσικές ποζολάνες και είναι συμβατό με τα κονιάματα που χρησιμοποιούνταν στα ιστορικά κτίρια.

Οι προς ενίσχυση επιφάνειες καθαρίζονται από κάθε είδους ξένα σώματα και σαθρά μέρη,βιολογικές εναποθέσεις και εξανθήσεις αλάτων.


Τέλος του 1ου μέρους. Διαβάστε το 2ο μέρος εδώ:



Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με ενίσχυση - επισκευή  φέρουσας τοιχοποιίας με τεχνολογία FRCM, καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου