Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Ακρυλικά χρώματα,ελαστομερή για στεγανοποίηση τοίχων / προσόψεων - Θεσσαλονίκη (2)






Γα ακρυλικά χρώματα,ελαστομερή για στεγανοποίηση τοίχων / προσόψεων σε πολύ καλή ποιότητα και τιμές,καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


2ο μέρος

Στα ελαστομερή ακρυλικά χρώματα παίζει σπουδαίο ρόλο η συμπεριφορά τους σε χαμηλές θερμοκρασίες. Θέλουμε να παραμένουν ελαστικά και να μη ψαθυροποιούνται όπως τα κοινά χρώματα.


2. Προστασία του μπετόν από την ενανθράκωση

Τα ελαστομερή ακρυλικά χρώματα προστατεύουν τις επιφάνειες από τη διείσδυση του νερού και του διοξειδίου του άνθρακα.

Θεωρούνται λοιπόν ως προστατευτικά κατά της ενανθράκωσης. 

Προστατεύουν επίσης από την είσοδο χλωριόντων σε παραθαλάσσια περιβάλλοντα και άρα είναι κατάλληλα για παραθαλάσσιες περιοχές καθώς και περιοχές με βαριά αστική ή βιομηχανική μόλυνση.

3. Τα ελαστομερή ακρυλικά χρώματα θεωρούνται πρώτα λειτουργικά προϊόντα και ύστερα αισθητικά. H κύρια αποστολή τους είναι να στεγανοποιούν και όχι να αναδεικνύουν. 

Είναι πιο κατάλληλα για παλ χρωματισμούς και θα ξεθωριάσουν σε σκούρες αποχρώσεις. Μη ξεχνάτε και το γεγονός ότι πολλά από αυτά είναι πιστοποιημένα σαν  ψυχρά / θερμοανακλαστικά χρώματα και ότι οι παλ αποχρώσεις και ιδιαίτερα  η λευκή έχουν μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με τις σκούρες σε σχέση με την παράμετρο αυτή.

Αν θελήσετε να φρεσκάρετε μια ξεθωριασμένη απόχρωση μπορείτε να το κάνετε με ένα συμβατικό ακρυλικό χρώμα αλλά θα πρέπει να είναι premium quality,100% ακρυλικό!


Κατά τ' άλλα μας ενδιαφέρει πολύ: 

- η δυνατότητά τους να διατηρούνται καθαρά και να μη συσσωρεύουν σκόνη

- η δύναμη της πρόσφυσής τους στα συνήθη οικοδομικά υποστρώματα και αν χρειάζονται κάποιο αστάρι ή όχι

- η αντοχή τους σε έντονα αλκαλικό περιβάλλον

- το αν αναπνέουν για να μπορούν να εκτονώνονται οι υδρατμοί που έρχονται από το πίσω μέρος τους.

 Εδώ πρέπει να βρεθεί το happy medium για να παρέχουν παράλληλα προστασία από ενανθράκωση,να επιτρέπουν δηλαδή πιο άνετα τη διέλευση των υδρατμών από τη διέλευση του διοξειδίου του άνθρακα. Ευτυχώς βοηθάει η διαφορά μεγέθους των μορίων τους!

- πολύ βασικό είναι να μην ενθαρρύνουν την ανάπτυξη βιολογικών εναποθέσεων δηλαδή να αποτρέπουν σε άλγη,μούχλα και βρύα να αναπτυχθούν στις επιφάνειές τους.


Τέλος του 2ου μέρους. Διαβάστε το 1ο μέρος εδώ:

Ακρυλικά χρώματα,ελαστομερή για στεγανοποίηση τοίχων - Θεσσαλονίκη (1)

Για στεγανά,ελαστομερή, ακρυλικά χρώματα προσόψεων σε πολύ καλή ποιότητα και τιμές,καλέστε στο 231ο 428900 - Θεσσαλονίκη.

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου