Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Υλικά μόνωσης στέγης: Μεμβράνες κεραμοσκεπών για στεγανοποίηση,αναπνέουσες και μη (2)






Για υλικά μόνωσης στέγης στις καλύτερες τιμές,καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


2ο μέρος

Μεμβράνες κεραμοσκεπών

Οι μεμβράνες αυτές είναι λεπτά φύλλα σε μορφή ρολού που χρησιμοποιούνται στις στέγες / κεραμοσκεπές σαν δευτερογενής στεγανοποίηση μετά το υλικό επικάλυψης,δηλαδή συνήθως μετά από τα κεραμίδια.

Είναι προφανές ότι όταν έχουμε μια ασυνεχή,με κενά επίστρωση δεν μπορούμε να μιλάμε για στεγανοποίηση, μιας και άκρως απαραίτητη προϋπόθεση για τη στεγανοποίηση είναι να υπάρχει συνέχεια του όποιου υλικού χρησιμοποιείται.

Η σωστή τους θέση είναι να μπαίνουν αμέσως κάτω από αυτά. Το ότι τα μαστόρια  συχνά τη βάζουν κάτω από τη θερμομόνωση είναι ελληνική πρωτοτυπία

Όπως ελληνική είναι και η πρωτοτυπία να βάζουν - με τις ευλογίες των μηχανικών - εύφλεκτα υλικά θερμομόνωσης όπως εξηλασμένη και διογκωμένη πολυστερίνη σε ξύλινες κατασκευές όπως οι στέγες!

Οι μεμβράνες κεραμοσκεπών πρέπει οπωσδήποτε να αερίζονται από την επάνω τους πλευρά,δηλαδή πρέπει ο αέρας να μπαίνει και να βγαίνει ελεύθερα από τα γείσα και τους κορφιάδες και αν αυτό δεν είναι εφικτό να επικοινωνούν τουλάχιστον τα γείσα μεταξύ τους.

Το αν πρέπει να αερίζονται και από την κάτω τους πλευρά εξαρτάται από το είδος τους.

Οι αναπνέουσες ή ατμοδιαπερατές μεμβράνες τύπου Mastermax και Difflex μπορούν να μπαίνουν κολλητά πάνω στο θερμομονωτικά υλικό και δεν χρειάζονται κενό αερισμού! 
Πολύ βολικό αυτό για τους κατασκευαστές. 

Το τίμημα για την αναπνοή είναι συνήθως οι χαμηλές μηχανικές αντοχές και η επίσης χαμηλή αντοχή σε θερμική γήρανση γιατί οι αναπνέουσες μεμβράνες είναι λεπτά και ντελικάτα υλικά. Αλλά υπάρχει λύση για το πρόβλημα:

 Αναπνέουσα μεμβράνη κεραμοσκεπών για μια ζωή!

Οι ασφαλτικές μεμβράνες κεραμοσκεπών είναι πολύ ισχυρότερες από μηχανική άποψη αλλά έχουν το μεγάλο μειονέκτημα ότι δεν αναπνέουν και συμπεριφέρονται σαν φράγματα υδρατμών.

Ποιος είναι  αυτός που θα ήθελε ένα φράγμα υδρατμών να πνίγει τη στέγη του;

Για το λόγο αυτό οι ασφαλτικές μεμβράνες κεραμοσκεπών είναι καλό να περιορίζονται στις ψυχρές και αεριζόμενες στέγες!

Οι καλύτερες ασφαλτικές μεμβράνες στη γκάμα μας είναι η Rooftec και η Kerafelt.


Tέλος του 2ου μέρους. Διαβάστε το 1ο μέρος εδώ:

Για υλικά μόνωσης στέγης, αναπνέουσες μεμβράνες κεραμοσκεπών κλπ στις καλύτερες τιμές,καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη. 


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου