Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Στεγανοποίηση σε μπαλκόνια και βεράντες








Η στεγανοποίηση σε μπαλκόνια και βεράντες είναι όχι μόνο απαραίτητη αλλά πρέπει να γίνεται και με μεγάλη προσοχή γιατί τα προβλήματα που προκύπτουν είναι πολύ σοβαρά και δεν θεραπεύονται εύκολα εν των υστέρων.

Θα έχετε προσέξει το χάλι των περισσότερων πολυκατοικιών με φουσκωμένους σοβάδες στα κούτελα των μπαλκονιών - και όχι μόνο - καθώς και με ξεφλουδισμένα χρώματα που κρέμονται και απομειώνουν αισθητικά ακόμη και τα πιο όμορφα κτίρια.

Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει η κακή και λανθασμένη νοοτροπία να γίνεται στεγανοποίηση μόνο στα δώματα και όχι σε βεράντες ή μπαλκόνια λες και αυτά είναι κάτι το διαφορετικό!

Ο καλύτερος τρόπος για μια αξιόπιστη στεγανοποίηση σε μπαλκόνια και βεράντες που να μπορεί να δεχθεί απ' ευθείας πάνω της κόλλα πλακιδίων,είναι με εύκαμπτα,δύο συστατικών,τσιμεντοειδή επαλειπτικά συστήματα:

Τσιμεντοειδή, εύκαμπτα,επαλειπτικά στεγανοποιητικά (2)


Aφού πέσουν οι κλίσεις,το υλικό αυτό επιστρώνεται με βούρτσα σε δύο στρώσεις και ενισχύεται κατά προτίμηση με ένα υαλόπλεγμα μόνωσης:


Οι γωνίες στεγανοποιούνται με  αυτοκόλλητες βουτυλικές ταινίες PWC74 επενδεδυμένες από την ελεύθερη τους πλευρά με ύφασμα που να μπορεί να δεχθεί απ' ευθείας επάνω του μια εύκαμπτη κόλλα πλακιδίων.

Aφού γίνει η στεγανοποίηση μπορεί να στρωθεί η τελική επένδυση με πλακάκια με μια κόλλα πλακιδίων ελάχιστων προδιαγραφών C2TES1.

Αν αντιμετωπίσουμε πρόβλημα εκ των υστέρων η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η σφράγιση των αρμών κάθετου- οριζόντιου και η στεγανοποίηση με διαφανή,επαλειφόμενη, αλειφατική πολυουρεθάνη έτσι ώστε να μην αλλάξει η μορφολογία του μπαλκονιού.

Για στεγανοποίηση σε μπαλκόνια και βεράντες καλέστε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου