Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Ηχομόνωση τοίχων με γυψοσανίδες / ξηρά δόμηση: Θεσσαλονίκη - καλύτερες τιμές (1)








Για ηχομόνωση τοίχων - ταβανιών - δωματίων με γυψοσανίδες / ξηρά δόμηση στη Θεσσαλονίκη και στις καλύτερες τιμές,καλέστε στο 2310 428900.

Η ακουστική άνεση στις ελληνικές κατοικίες είναι περίπου άθλια με αποτέλεσμα η ζωή να γίνεται αφόρητη από τους ανεπιθύμητους ήχους από τους διπλανούς χώρους και όσοι έχουν νευρολογικά προβλήματα να υποφέρουν.

Κάτι πήγε να κάνει με το άρθρο 12 ο κτιριοδομικός κανονισμός του 1989 που θέσπισε κάποια κριτήρια ακουστικής άνεσης αλλά έμεινε κενό γράμμα μιας και δεν υπήρχε υποχρέωση για υποβολή μελέτης ηχομόνωσης κατά τη διαδικασία έκδοσης της οικοδομικής άδειας.

Υπάρχει λοιπόν κάτι, αλλά απλώς αιωρείται στον αέρα και απευθύνεται μόνο σε λίγους αιθεροβάμονες.

Η πρόσθετη ηχομόνωση των τοίχων εκ των υστέρων με γυψοσανίδες / ξηρά δόμηση είναι σήμερα μια συνηθισμένη πρακτική. Αν χρειάζεστε αξιόπιστα συνεργεία σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη που δουλεύουν με λογικές τιμές,κάντε μας ένα τηλεφώνημα.

Με την καλύτερη ηχομόνωση των τοίχων πάμε να αντιμετωπίσουμε το είδος του ήχου που αποκαλείται αερόφερτος.

Αερόφερτος είναι ο ήχος που έχει σχέση με ομιλίες ανθρώπων,γαβγίσματα,τηλεόραση,ραδιόφωνο,μουσικά όργανα,κυκλοφοριακό θόρυβο,θόρυβο από αεροπλάνα κλπ.

 Τα home cinemas είναι που θέτουν τα τελευταία χρόνια σε δοκιμασία τα νεύρα του κόσμου γιατί ο γείτονας ναι μεν δεν θέλει να χάσει κάτι από την εμπειρία αλλά και οι τοίχοι του είναι σαν τσιγαρόχαρτα...

Ο ήχος αυτός παράγεται από κάποια ηχητική πηγή και μεταφέρεται με ηχητικά κύματα προς τον τοίχο τον οποίο θέτει σε ταλάντωση.

Από εκεί εξέρχεται μειωμένος στο χώρο υποδοχής και η μείωση αυτή είναι      ανάλογη της μάζας και της ακαμψίας του τοίχου. Μετά την πρόσκρουση στον τοίχο συνεχίζει πάλι σαν αερόφερτος προς το αυτί του δέκτη.

Αυτό σε αντιδιαστολή με τους κτυπογενείς ήχους που παράγονται με απ' ευθείας κρούση πάνω στον τοίχο και μετά συνεχίζουν στον χώρο υποδοχής σαν αερόφερτοι.

Ο αερόφερτος ήχος λοιπόν για να αναχαιτιστεί χρειάζεται αύξηση της μάζας του διαχωριστικού τοίχου ή κατασκευή ενός δεύτερου κελύφους σε κάποια απόσταση από το πρώτο και με τη μικρότερη δυνατή σύνδεση μεταξύ τους.

Αυτό ακριβώς είναι η ηχομόνωση τοίχων με γυψοσανίδες που θα εξετάσουμε στην επόμενη ανάρτηση.


Τέλος του 1ου μέρους. Διαβάστε το 2ο μέρος εδώ:

Ηχομόνωση τοίχου με γυψοσανίδες: Συνεργεία - Θεσσαλονίκη (2)


Για ηχομόνωση τοίχων - ταβανιών - δωματίων με γυψοσανίδες ξηρά δόμηση στη Θεσσαλονίκη και στις καλύτερες τιμές,καλέστε στο 2310 428900.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός - ΜΒΑ - DipM



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου