Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Εποξειδικό χρώμα με λιθανθρακόπισσα ( epoxy coal tar) για βιολογικούς καθαρισμούς - δεξαμενές με λύματα








To B 237 solventless είναι ένα ισχυρό εποξειδικό χρώμα / βαφή που περιέχει λιθανθρακόπισσα ( epoxy coal tar)  και προορίζεται για προστασία σε κατασκευές που έρχονται σε επαφή με λύματα και θαλασσινό νερό.

Λόγω των αντοχών του σε θειούχες ενώσεις χρησιμοποιείται με επιτυχία σαν τελική προστατευτική επένδυση σε κανάλια,δεξαμενές και αγωγούς από μέταλλο η μπετόν που έρχονται σε επαφή με αστικά λύματα,σε βιολογικούς καθαρισμούς,σε δεξαμενές χημικών εργοστασιακών εγκαταστάσεων,σε λιμενικά έργα για την μόνιμη προστασία των κρηπιδωμάτων από την διαβρωτική δράση του θαλασσινού νερού και σε όλες τις κατασκευές που έρχονται σε επαφή με θαλασσινό νερό και αερομεταφερόμενα σταγονίδια του.

Πλεονεκτήματα

- πολύ δυνατή πρόσφυση σε μέταλλα ή μπετόν

- υψηλές μηχανικές και χημικές αντοχές

- ιδανική προστασία από τη διαβρωτική δράση αστικών λυμάτων και θαλασσινού νερού.

Υποστρώματα από μπετόν

Θα πρέπει να είναι στεγνά,συνεκτικά χωρίς ρύπους,σαθρά και ξένα σώματα. Τυχόν εξανθήσεις αλάτων,βιολογικές εναποθέσεις και χαλαρές τσιμεντοεπιδερμίδες απομακρύνονται με τις κατάλληλες μηχανικές ή χημικές μεθόδους.

Αν υπάρχει ενανθράκωση και διάβρωση οπλισμών γίνεται πρώτα αποκατάσταση:

Μπετόν,ο μεγάλος ασθενής: Ενανθράκωση και διάβρωση οπλισμών - Μέτρα πρόληψης και επισκευής (2)


Γενικά πάνω σε πορώδη υποστρώματα είναι καλό να προηγείται μια προετοιμαστική,σφραγιστική στρώση από λεπτόρρευστη εποξειδική ρητίνη όπως η Sinmast S2.

To B 237 solventless εφαρμόζεται σε 2-3 στρώσεις - με την πρώτη αραιωμένη για καλύτερη αγκύρωση - έτσι ώστε το τελικό πάχος του ξηρού φιλμ να είναι περίπου 0.3-0.45mm.

Για μεταλλικές επιφάνειες προβλέπεται καθαρισμός με αμμοβολή σε επίπεδο γυμνού μετάλλου - βαθμός καθαρισμού 2 1/2 - 3 κατά SIS.

Απαραίτητη θεωρείται στη συνέχεια μια στρώση με αστάρι εποξειδικού ψευδαργύρου Acosin AC 90 πριν από τη εφαρμογή του εποξειδικού χρώματος.

Για εποξειδικό χρώμα με λιθανθρακόπισσα ( epoxy coal tar) για βιολογικούς καθαρισμούς - δεξαμενές με λύματα αλλά και για άλλα βιομηχανικά χρώματα ειδικών χρήσεων,καλέστε στο 2310 428900 -Θεσσαλονίκη. 


Διαβάστε επίσης:




Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου