Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Επισκευαστικά κονιάματα,ινοπλισμένα,κλάσης R4 για επισκευή οπλισμένου μπετόν (1)







Όπως συχνά έχουμε επισημάνει, το μπετόν / σκυρόδεμα δεν μένει αλώβητο από την μόλυνση του περιβάλλοντος. Υφίσταται τη διαδικασία της ενανθράκωσης που σταδιακά αφήνει τους οπλισμούς εκτεθειμένους σε καθεστώς διάβρωσης!

Για το θέμα αυτό μιλήσαμε εδώ:



Μπετόν,ο μεγάλος ασθενής: Ενανθράκωση και διάβρωση οπλισμών (1)



Τα επισκευαστικά κονιάματα είναι ένα από τα πολλά όπλα που διαθέτουμε στο οπλοστάσιό μας για την αποκατάσταση / επισκευή του οπλισμένου μπετόν.

Κάποια άλλα όπλα είναι:

- εμποτισμοί διαφόρων ειδών που αποτρέπουν  ή επιβραδύνουν σημαντικά την είσοδο του νερού,του οξυγόνου και του διοξειδίου του άνθρακα 

- φιλμογόνες στεγανοποιητικές επιστρώσεις που μπορούν σφραγίσουν  τις συνήθεις ρωγμές








Τα επισκευαστικά κονιάματα που χρησιμοποιούνται για επισκευές / αποκαταστάσεις σε ενανθρακωμένο μπετόν με διάβρωση οπλισμών πρέπει να είναι κατηγορίας R4, πράγμα που ανάμεσα στα άλλα σημαίνει να έχουν μια θλιπτική αντοχή τουλάχιστον 45 MPa.

Το Betonfix FB είναι επισκευαστικό κονίαμα για αποκαταστάσεις σε οπλισμένο μπετόν που διαθέτει πολλά πλεονεκτήματα:


- υψηλές μηχανικές αντοχές

- περιέχει αναστολείς διάβρωσης, πράγμα που σημαίνει ότι παρέχει μεγαλύτερο βαθμό προστασίας έναντι των συμβατικών επισκευαστικών κονιαμάτων με ίδιες όλες τις άλλες συνθήκες

- είναι ινοπλισμένο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα σχηματίσει επιφανειακές ρωγμές ή το εύρος τους θα είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με τα κοινά κονιάματα και συνεπώς θα πα είναι πιο στεγανό και θα αποτρέπε την είσοδο επιθετικών παραγόντων.


Τέλος του 1ου μέρους! Διαβάστε το 2ο μέρος εδώ:



Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου