Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Ελαστομερή / SBS και πλαστομερή / APP ασφαλτόπανα στις καλύτερες τιμές - Θεσσαλονίκη (1)







Για ελαστομερή / SBS και πλαστομερή / APP ασφαλτόπανα ( ασφαλτικές μεμβράνες) στις καλύτερες τιμές στη Θεσσαλονίκη,καλέστε στο 2310 428900.

Τα ασφαλτόπανα ή ασφαλτικές μεμβράνες είναι το κατ' εξοχήν υλικό που χρησιμοποιούμε για τις στεγανοποιήσεις στα δώματα / ταράτσες στη Ελλάδα και ότι θα θέλατε να γνωρίζετε γι αυτά μπορείτε να το βρείτε εδώ:



Μόνωση/Στεγανοποίηση ταράτσας με ασφαλτόπανα: Ό,τι πρέπει να γνωριζετε


Οι δύο βασικότερες κατηγορίες των ασφαλτοπάνων είναι τα ελαστομερή και τα πλαστομερή.

Πριν από το 1965 περίπου δεν υπήρχε καμία από αυτές. Και μέσα σε λίγα χρόνια αναπτύχθηκαν και οι δύο,πρώτα τα  πλαστομερή / APP και μετά τα ελαστομερή / SBS.

Η ανάγκη αυτή δημιουργήθηκε από το γεγονός ότι η άσφαλτος που είναι το πιο συνηθισμένο στεγανοποιητικό υλικό έχει πολλούς περιορισμούς για να μας δώσει τη λειτουργικότητα που επιθυμούμε.

Πρώτα απ' όλα είναι πολύ επιρρεπής στη γήρανση και ψαθυροποιείται πολύ γρήγορα σε έκθεση στον ήλιο. 

Μετά έχει σχεδόν μηδενική ελαστικότητα οπότε μιλάμε για μεγάλες μόνιμες παραμορφώσεις,δηλαδή ερπυσμό.

 Και το πιο βασικό είναι οι αντοχές της σε στενό εύρος θερμοκρασιακών ορίων, τόσο προς τα πάνω όσο και προς τα κάτω. Μιλώντας για οξειδωμένη άσφαλτο τα όρια αυτά είναι κοντά στους 0-70 βαθμούς.

Υπήρχε λοιπόν η ανάγκη να βελτιωθούν αυτές οι ιδιότητες και τη λύση την  έδωσε η χημεία των πολυμερών. 

Πρώτα με τα πλαστομερή / APP ασφαλτόπανα με την προσθήκη ατακτικού πολυπροπυλενίου  APP και μετά με τα ελαστομερή / SBS  ασφαλτόπανα με την προσθήκη τεχνητού καουτσούκ  SBS ( Styrene Butadiene Styrene).

Αν και οι ποσότητες του πολυμερούς είναι πολύ μικρότερες σε σχέση με την άσφαλτο, το μείγμα κρατάει τελικά τις ιδιότητες του πολυμερούς

Η κύρια διαφορά ανάμεσα στους δύο τύπους ασφαλτοπάνων είναι ότι τα ελαστομερή έχουν πιο ελαστική μάζα μιας και τροποποιούνται με καουτσούκ και αυτό τους δίνει κάποια πλεονεκτήματα σε σχέση με τα πλαστομερή.


Τέλος του 1ου μέρους. Διαβάστε το 2ο μέρος εδώ:


Για ελαστομερή / SBS και πλαστομερή / APP ασφαλτόπανα ( ασφαλτικές μεμβράνες) στις καλύτερες τιμές στη Θεσσαλονίκη,καλέστε στο 2310 428900.

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου