Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Αντιμουχλική σιλικόνη για μπάνιο,μπανιέρα,ντουζιέρα κλπ.







Αντιμουχλική σιλικόνη είναι αυτή που δεν μαυρίζει,αυτή που δεν πιάνει αυτήν τη σιχαμερή,γλοιώδη μαύρη ή φαιοπράσινη κρούστα πάνω της και υποβαθμίζει αισθητικά το μπάνιο μας.

Τοποθετείται για στεγανοποίηση των συναρμογών της μπανιέρας,της ντουζιέρας ή του νιπτήρα με τους τοίχους αλλά και στις κουζίνες γύρω από νεροχύτες, πάγκους κλπ.

Η αντιμουχλική σιλικόνη έχει πολύ απλά κάποιο μυκητοστατικό πρόσμικτο στη μάζα της,πράγμα που δεν επιτρέπει την ανάπτυξη της μούχλας πάνω της .
 Είναι κάτι σαν δηλητήριο διαρκείας, δεδομένου ότι οι καλές αντιμουχλικές σιλικόνες κρατάνε την ιδιότητά τους αυτή για πάρα πολλά χρόνια.

Καλό είναι επίσης να ζητάμε τη λεγόμενη ουδέτερη σιλικόνη και όχι την όξινη. 
Αυτό έχει να κάνει σχέση με το τρόπο πολυμερισμού τους και πρακτικά σημαίνει ότι η ουδέτερη σιλικόνη κολλάει καλύτερα και σε πιο ευρεία γκάμα υποστρωμάτων.

 Για παράδειγμα μη κάνετε το λάθος να βάλετε όξινη σιλικόνη πάνω σε ακρυλική μπανιέρα!

Επίσης μη κάνετε το λάθος να χρησιμοποιήσετε άλλου τύπου μαστίχες όπως:

- ακρυλικές

- πολυουρεθανικές ή MS Polymers


Πηγαίνετε δηλαδή στο μαγαζί και ζητάτε μια αντιμουχλική,ουδέτερη σιλικόνη. Από χρώματα υπάρχουν πάντα το λευκό και το διάφανο και ίσως βρείτε και κάτι άλλο.


Αντιμουχλική /αντιμυκητιακή σιλικόνη στο μπάνιο: συμβουλές για στεγανοποίηση

- καθαρίζετε και στεγνώνετε τον υπόψη αρμό

- κόβετε τη φύσιγγα λίγο πάνω από τα πάσα της μύτης εκροής της και κόβετε επίσης και το πλαστικό ρουξούνι / μύτη υπό γωνία γύρω στις 45 μοίρες. Τοποθετείτε τη φύσιγγα σε ένα κοινό αλλά καλό πιστόλι σιλικόνης.

- για καθαρές δουλειές,ντύνετε προηγουμένως τους αρμούς με απλή χαρτοταινία αφήνοντας ελεύθερη μια επιφάνεια πρόσφυσης 1x1cm.

- τοποθετείτε την αντιμουχλική /αντιμυκητιακή σιλικόνη με σταθερό χέρι και σταθερή παροχή

- με το που τελειώνετε, πατήστε δυνατά τη σιλικόνη προς τα τοιχώματα με τον δείκτη του χεριού σας βουτηγμένο σε σαπουνόνερο για να μη κολλάει.

- βγάζετε τις χαρτοταινίες και έχετε ένα αποτέλεσμα τέλειο από όλες τις απόψεις

Για αντιμουχλική /αντιμυκητιακή σιλικόνη για μπάνια,νιπτήρες,μπανιέρες,ντουζιέρες,πάγκους ,νεροχύτες κλπ,καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Ρίξτε επίσης μια ματιά εδώ:


Στεγανοποίηση με σιλικόνη σε μπάνια



Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου