Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Ανακλαστική μόνωση / θερμομόνωση στέγης: Η αλήθεια σε λίγες λέξεις! (1)







Για ανακλαστική μόνωση / θερμομόνωση στέγης θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από ανακλαστικά φράγματα στις καλύτερες τιμές της αγοράς στο 2310 428900 -  Θεσσαλονίκη.

Για την ανακλαστική μόνωση / θερμομόνωση στέγης μιλήσαμε σχετικά με τον τρόπο δράσης της και τη σωστή τοποθέτησή της εδώ:



Ανακλαστική μόνωση / θερμομόνωση: τιμές - τοποθέτηση - αποτέλεσμα (1)



Στην ουσία τα προϊόντα αυτά μας προφυλάσσουν από την καλοκαιρινή ζέστη γιατί ανακλούν  πίσω την ακτινοβολούμενη θερμότητα. Έτσι κάνουν πιο υποφερτή τη ζέστη στους χώρους διαβίωσης όταν έχουμε θερμοκρασιακές αιχμές. Αν χρησιμοποιούμε κλιματισμό,μειώνουν τη σχετική δαπάνη.

Δεν μπορούν βέβαια να μειώσουν τα ποσά της θερμότητας που μεταφέρονται με αγωγή και γι αυτό με κανένα τρόπο δεν μπορούν να αντικαταστήσουν ή να υποκαταστήσουν τη συμβατική θερμομόνωση όπως τουλάχιστον τη γνωρίζουμε και τη χρησιμοποιούμε σήμερα.

Για να είναι αποτελεσματική η ανακλαστική μόνωση / θερμομόνωση  θα πρέπει η ανακλαστική πλευρά της να έχει μπροστά της μερικά εκατοστά ελεύθερο αέρα. Είναι για παράδειγμα ανώφελο να τοποθετηθεί ανάμεσα σε ασφαλτικό κεραμίδι και πέτσωμα ή ανάμεσα στο δάπεδο της σοφίτας και στη θερμομόνωση.

Πολλά υλικά στην ελληνική αγορά έχουν διπλή ανακλαστική επιφάνεια και έτσι αποφεύγονται πιθανά λάθη στην τοποθέτηση.

Βασικό είναι η τοποθέτηση να γίνεται με τέτοιον τρόπο ώστε να αποφεύγεται η συσσώρευση σκόνης και ρύπων γενικά πάνω στην ανακλαστική επιφάνεια,κάτι που στη ουσία την αχρηστεύει.

 Για παράδειγμα δεν ενδείκνυται να απλώνουμε οριζόντια την ανακλαστική μόνωση / θερμομόνωση πάνω στο πατάρι της σοφίτας. Μπορεί να κάνει τη ζωή μας εύκολη αλλά γρήγορα η ανακλαστικότητα θα αδρανοποιηθεί από τους ρύπους.

Συνεπώς η τοποθέτηση είναι καλό να γίνεται σε κεκλιμένη επιφάνεια και με την ανακλαστική επιφάνεια να κοιτάει προς τα κάτω και σε ελεύθερο αέρα.

Μπορεί να μπει για παράδειγμα πάνω στα ψαλίδια με κρέμαση ή τεντωμένη με χρήση επιτεγίδων.

Θα μπορούσε επίσης να μπει κολλητή πάνω στο πέτσωμα με την ανακλαστική επιφάνεια να κοιτάει προς τα κάτω.


Τέλος του 1ου μέρους. Διαβάστε το 2ο μέρος εδώ:


Για ανακλαστική μόνωση / θερμομόνωση στέγης θα βρείτε μια ποικιλία από ανακλαστικά φράγματα στις καλύτερες τιμές της αγοράς στο 2310 428900 -  Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός - ΜΒΑ - DipM




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου